Send og åbn fortrolige mails

Du kan sende meddelelser og vedhæftede filer ved hjælp af Gmails tystystilstand, der hjælper med at beskytte dine følsomme oplysninger mod uautoriseret adgang. Du kan bruge tystystilstand til at angive en udløbsdato for meddelelser eller fjerne adgang, når det passer dig. Mulighederne for at videresende, kopiere, udskrive og downloade deaktiveres for modtageren af meddelelsen, når du bruger tystystilstand.

Bemærk! Selvom tystystilstand hjælper med at forhindre modtagerne i at dele din mail, forhindres modtagerne ikke i at tage screenshots eller billeder af dine meddelelser eller vedhæftede filer. Modtagere, der har skadelige programmer på deres computer, kan stadig kopiere eller downloade dine meddelelser og vedhæftede filer.

Se, hvordan tystystilstand fungerer

In this animation for confidential mode in Gmail, Lisa clicks the confidential mode icon at the bottom of the message, then sends a confidential message to Sam
Bemærk! Indholdet i denne animation er i øjeblikket kun tilgængeligt på engelsk.

Send meddelelser og vedhæftede filer fortroligt

1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Skriv .
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere 더보기 og så Tystystilstand.
    Tip! Hvis du allerede har aktiveret tystystilstand for en mail, kan du trykke på Rediger nederst i mailen.
  4. Aktivér Tystystilstand
  5. Angiv en udløbsdato, en adgangskode og eventuelle andre begrænsninger. Disse indstillinger gælder for både meddelelsesteksten og eventuelle vedhæftede filer.
    • Hvis du vælger "Ingen sms-adgangskode", kan modtagere, der bruger Gmail-appen, åbne den direkte. Modtagere, der ikke bruger Gmail, får tilsendt en adgangskode.
    • Hvis du vælger "Sms-adgangskode", får modtagere tilsendt en adgangskode via sms. Sørg for at angive modtagerens telefonnummer og ikke dit eget.
  6. Tryk på Udfør Udfør.

Fjern adgang før udløbsdatoen

Du kan undgå, at modtageren åbner mailen før udløbsdatoen.

1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på menuen Menu og så Sendt.
  3. Åbn den fortrolige mail.
  4. Tryk på Fjern adgang nederst på skærmen.

Åbn en mail, der er sendt i tystystilstand

Hvis afsenderen har sendt mailen i tystystilstand:

• Du kan se meddelelsen og vedhæftede filer frem til udløbsdatoen, eller indtil afsenderen fjerner adgangen.
  • Muligheden for at kopiere, indsætte, downloade, udskrive og videresende meddelelsesteksten og vedhæftede filer deaktiveres.
  • Du skal muligvis indtaste en adgangskode for at åbne mailen.

Jeg bruger en Gmail-konto

1. Åbn mailen.
  2. Hvis afsenderen ikke kræver en sms-adgangskode:
    • Hvis du bruger de nyeste Gmail-apps (på nettet eller mobil), får du vist mailen direkte, når du åbner den.
    • Hvis du bruger en anden mailklient, skal du åbne mailen, klikke på linket Se mailen og logge ind med dine loginoplysninger til Google for at få vist meddelelsen.
  3. Hvis afsenderen kræver en sms-adgangskode:
    • Vælg Send adgangskode.
    • Kig efter adgangskoden i dine sms-beskeder.
    • Angiv adgangskoden, og tryk derefter på Send.

Jeg bruger en anden mailkonto

1. Åbn mailen. Vælg linket Se mailen.
  2. Der åbnes nu en ny side. Vælg Send adgangskode.
    • Kig efter adgangskoden i dine sms-beskeder eller på din mailadresse.
    • Angiv adgangskoden, og tryk derefter på Send.

Jeg får en fejlmeddelelse

Mailen er udløbet

Afsenderen kan have slettet mailen eller fjernet din adgang til den inden udløbsdatoen. Kontakt afsenderen, og bed om mere tid eller om at få tilsendt mailen igen.

Det angivne nummer er til et land, som ikke understøttes

Sms-adgangskoder kan kun modtages af telefonnumre i følgende områder:

• Nordamerika
  • Sydamerika
  • Europa
  • Australien
  • Asien: Indien, Japan og Korea
Skift konto
Sørg for, at du er logget ind på den Google-konto, der er tilknyttet modtagerens mail. Prøv derefter at åbne mailen igen.