Enviar i obrir correus electrònics confidencials

Podeu enviar missatges i fitxers adjunts amb el mode confidencial de Gmail per ajudar a protegir la informació sensible contra accessos no autoritzats. Podeu fer servir el mode confidencial per establir una data de caducitat per als missatges o revocar-hi l'accés en qualsevol moment. Els destinataris del missatge confidencial tindran desactivades les opcions de reenviar, copiar, imprimir i baixar.

Nota: tot i que el mode confidencial ajuda a evitar que els destinataris comparteixin per error el vostre correu electrònic, no impedeix que facin captures de pantalla o fotos dels missatges o dels fitxers adjunts. Els destinataris que tinguin programes maliciosos a l'ordinador podran copiar o baixar els missatges o els fitxers adjunts igualment.

Com funcionen els correus electrònics confidencials

In this animation for confidential mode in Gmail, Lisa clicks the confidential mode icon at the bottom of the message, then sends a confidential message to Sam
Nota: de moment el contingut d'aquesta animació només està disponible en anglès.

Enviar missatges i fitxers adjunts de manera confidencial

Important: si feu servir Gmail amb un compte de treball o de centre educatiu, contacteu amb l'administrador per assegurar-vos que podeu utilitzar el mode confidencial.

1. A l'ordinador, aneu a Gmail.
  2. Feu clic a Redacta .
  3. A la part inferior dreta de la finestra, feu clic a Activa el mode confidencial .
    Consell: si ja heu activat el mode confidencial en un correu electrònic, aneu fins al final del correu i feu clic a Edita.
  4. Definiu una data de caducitat i una contrasenya. Aquesta configuració s'aplica al text del missatge i també als fitxers adjunts.
    • Si trieu l'opció "Sense contrasenya per SMS", els destinataris que utilitzin l'aplicació Gmail podran obrir el correu electrònic directament. Els destinataris que no utilitzin Gmail rebran una contrasenya per correu electrònic.
    • Si trieu l'opció "Contrasenya per SMS", els destinataris rebran una contrasenya per aquesta via. Heu d'introduir el número de telèfon del destinatari, no el vostre.
  5. Feu clic a Desa.

Suprimir l'accés abans d'hora

Podeu impedir que el destinatari vegi el correu electrònic abans de la data de caducitat.

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A l'esquerra, feu clic a Enviats.
  3. Obriu el correu electrònic confidencial.
  4. Feu clic a Suprimeix l'accés.

Obrir un correu electrònic enviat amb el mode confidencial

Si el remitent ha utilitzat el mode confidencial per enviar el correu electrònic:

• Podeu veure el missatge i els fitxers adjunts fins a la data de caducitat o fins que el remitent hi suprimeixi l'accés.
  • Les opcions per copiar, enganxar, baixar, imprimir i reenviar el text i els fitxers adjunts del missatge estaran desactivades.
  • És possible que hàgiu d'introduir una contrasenya per obrir el correu electrònic.

Utilitzo un compte de Gmail

1. Obriu el correu electrònic.
  2. Si el remitent no sol·licita una contrasenya per SMS:
    • Si feu servir la versió més recent de l'aplicació Gmail (web o mòbil), veureu el correu electrònic directament en obrir-lo.
    • Si feu servir un altre client de correu electrònic, per veure el missatge l'heu d'obrir i, tot seguit, heu de fer clic a l'enllaç Mostra el correu electrònic i iniciar la sessió amb les credencials de Google.
  3. Si el remitent sol·licita una contrasenya per SMS:
    • Seleccioneu Envia la contrasenya.
    • Cerqueu-la al missatge de text.
    • Introduïu la contrasenya i, a continuació, seleccioneu Envia.

Utilitzo un altre compte de correu electrònic

1. Obriu el correu electrònic. Seleccioneu l'enllaç Mostra el correu electrònic.
  2. S'obrirà una pàgina nova. Seleccioneu Envia la contrasenya.
    • Cerqueu-la als missatges de text o al correu electrònic.
    • Introduïu la contrasenya i, a continuació, seleccioneu Envia.

Veig un missatge d'error

El correu electrònic ha caducat

El remitent pot haver suprimit el correu electrònic o pot haver suprimit el vostre accés abans de la data de caducitat. Contacteu amb el remitent per demanar-li més temps o perquè us torni a enviar el correu electrònic.

El número proporcionat correspon a un país no admès

Només podeu afegir contrasenyes per SMS per a números de telèfon d'aquestes regions:

• Amèrica del Nord
  • Amèrica del Sud
  • Europa
  • Austràlia
  • Àsia: l'Índia, Corea del Sud i el Japó
Canviar de compte
Comproveu que hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google correcte que estigui associat a l'adreça electrònica del destinatari. A continuació, torneu a obrir el correu electrònic.
Tanca la cerca
Aplicacions de Google