Yleiset POP-käytön ongelmat

Ohessa on yleisiä POP-palvelua koskevia ongelmia, jotka eivät ole asiakassovelluskohtaisia.

Miten posti ladataan useisiin POP-asiakassovelluksiin?

Jos haluat käyttää viestejä useiden POP-ohjelmien kautta, käytä viimeisimmät viestit säilyttävää noutotapaa jokaisessa ohjelmassa. Näin varmistat, että viestit ovat käytettävissä sen sijaan, että vain ensimmäinen ohjelma pääsisi käyttämään uusia viestejä. Viimeisimmät viestit säilyttävässä noutotavassa noudetaan viimeisten 30 päivän viestit riippumatta siitä, onko ne jo lähetetty toiseen POP-ohjelmaan.

Ota viimeisimmät viestit säilyttävä noutotapa käyttöön korvaamalla käyttäjänimi@gmail.com POP-asiakassovelluksen asetusten Käyttäjänimi-kentässä tekstillä recent:käyttäjänimi@gmail.com. Varmista myös, että POP-asiakassovelluksen Jätä viestit palvelimeen -vaihtoehto on käytössä.

Miksi POP-asiakassovelluksesta lähettämiäni viestejä ei voi ladata?

Kaksoiskappaleiden välttämiseksi Gmail ei lataa asiakassovelluksesta lähetettyjen viestien kopioita. Viestit näkyvät kuitenkin Gmailin postilaatikossa, kun käytät postia verkkoselaimella.

Miten POP-ominaisuutta käytetään Google Apps -sähköpostiosoitteella?

POP-käytön määrittäminen Google Apps -sähköpostiosoitteelle tapahtuu pitkälti samalla tavalla kuin POP-käytön määrittäminen Gmailissa. Ainut ero on se, että pyydettäessä käyttäjänimeä määritystä tehtäessä sinun on annettava koko sähköpostiosoite (käyttäjänimi@oma_verkkotunnus.fi). Muut asetukset ovat samoja.

Miksi POP-asetukset eivät säily tallennettuina?

Kun otat POP-käytön käyttöön Gmailissa, voit tarkistaa tilan Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehdessä valitsemalla ensin minkä tahansa Gmail-sivun yläosasta Asetukset.

Vaikka valitun vaihtoehdon valintanappi ei pysy valittuna, tila näkyy kohdan POP-tila: vieressä. Kun POP on käytössä, asetuksissa näkyy teksti Tila: POP on käytössä.

Miksi Gmailin käyttö lukitaan, kun POP-yhteys on otettu käyttöön?

Varmista, että Gmailin käyttöä ei lukita, kun viestejä ladataan sähköpostisovellukseen, muokkaamalla asiakassovelluksen asetuksia siten, että se ei tarkista uusia viestejä liian usein. Jos Gmailin käyttö lukitaan, odota tunti ja yritä sitten kirjautua uudelleen sisään.