Google-producten naast elkaar gebruiken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt Google-producten zoals Gmail en Agenda in hetzelfde venster gebruiken. Zo kun je de productiviteit verhogen zonder dat je van tabblad hoeft te wisselen.

2 Google-producten in één venster openen

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Kies aan de rechterkant het product dat je wilt openen:
    • Agenda Agenda: Je planning checken en afspraken toevoegen of bewerken.
    • Keep Keep: Een notitie of lijst maken.
    • Tasks Tasks: Takenlijsten en deadlines toevoegen.
    • Contacten contacts: Je contacten bekijken.
    • Voice : Een Google Voice-gesprek starten.
    • Maps Maps: Zoeken in Google Maps.
  4. Klik rechts op Sluiten Annuleren om het app-venster te sluiten.

Tip: Je kunt add-ons downloaden via Google Workspace om meer opties aan je zijvenster toe te voegen.

Meer informatie:

Het zijvenster rechts sluiten of verbergen

Je kunt het zijvenster van Google Workspace sluiten of verbergen.

• Het zijvenster rechts sluiten: Klik aan de rechterkant op Sluiten Annuleren.
  • Het zijvenster rechts verbergen: Als het zijvenster is uitgevouwen, klik je rechtsboven in het app-venster op Sluiten Annuleren. Daarna klik je rechtsonder op Zijvenster verbergen Zijvenster verbergen.
  • Het zijvenster rechts tonen: Klik rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.

Een agenda-afspraak maken

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Google Agenda Agenda.
  4. Klik op een tijdstip in de agenda.
  5. Geef de afspraakgegevens op.
  6. Klik op Opslaan.

Meer informatie over Google Agenda

Een document toevoegen aan een agenda-afspraak
  1. Ga naar Google Drive of open een bestand in Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Tekeningen.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Google Agenda Agenda.
  4. Klik op een tijdstip in de agenda.
  5. Geef de afspraakgegevens op.
  6. Klik onder Beschrijving toevoegen op [Naam van je document] bijvoegen.
  7. Klik op Opslaan.

Een plaats zoeken of een routebeschrijving opvragen in Google Agenda

1. Ga op een computer naar Google Agenda Agenda.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Maps Maps.
  4. Zoek naar een plaats.
  5. Bekijk de details van de plaats of klik op Route om een routebeschrijving te krijgen.

Tips:

• Voorkomen dat Google Maps in Google Agenda wordt geopend: Klik rechtsboven in het Maps-venster op Sluiten Annuleren. Daarna klik je rechtsonder op Zijvenster verbergen Zijvenster verbergen. Je locaties worden geopend in een nieuw tabblad.
  • Reistijd naar een afspraak rechtstreeks toevoegen aan Google Agenda: Selecteer een vervoermiddel en reis en klik op Toevoegen aan Agenda.

Een voorbeeld van de locatie van een afspraak bekijken

1. Ga op een computer naar Google Agenda Agenda.
  2. Maak een afspraak en geef locatiegegevens op of klik op een bestaande afspraak met een locatie.
  3. Optioneel: Klik op Voorbeeld in Maps maps outline om een voorbeeld te bekijken van de locatie van een afspraak die je maakt.
  4. Klik op de locatie.
  5. Bekijk de plaatsgegevens aan de rechterkant.

Tips:

• Voorkomen dat Google Maps in Google Agenda wordt geopend: Klik rechtsboven in het Maps-venster op Sluiten Annuleren. Daarna klik je rechtsonder op Zijvenster verbergen Zijvenster verbergen. Je locaties worden geopend in een nieuw tabblad.
  • Reistijd naar een afspraak rechtstreeks toevoegen aan Google Agenda: Selecteer een vervoermiddel en reis en klik op Toevoegen aan Agenda.

Een notitie of lijst maken

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Keep Keep.
  4. Kies een optie:
    • Een notitie maken
    • Nieuwe lijst new note
  5. Voeg de gewenste tekst toe.
  6. Klik op Klaar.

Meer informatie over Google Keep

Een Keep-notitie aan een document of presentatie toevoegen
  1. Open een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Keep Keep.
  4. Zoek de notitie of lijst die je wilt toevoegen en sleep deze naar het document of de presentatie.
Tekst vanuit Documenten of Presentaties opslaan in Keep
  1. Open een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Markeer de tekst die je aan een notitie wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de tekst en kies Opslaan in Keep.

Een taak maken

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Tasks Tasks.
  4. Klik op Taak toevoegen.
  5. Geef de informatie op.
  6. (Optioneel) Als je meer gegevens of een deadline wilt toevoegen, klik je op Bewerken Bewerken.
  7. Klik op Tasks sluiten Annuleren als je klaar bent.

Tip: Als je je taken opnieuw wilt rangschikken, sleep je de taak die je wilt verplaatsen.

Meer informatie over hoe je Google Tasks gebruikt

Een e-mail opslaan als taak
  1. Ga naar Gmail.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Tasks Tasks.
  4. Zoek in je inbox naar de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  5. Sleep de e-mail naar het zijvenster rechts.
Je taken organiseren in lijsten

Je kunt verschillende soorten taken scheiden, zoals je werk en je persoonlijke items.

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik rechts op Tasks Tasks.
  4. Klik bovenaan naast Mijn lijst of Team op de pijl-omlaag Dropdownpijl en dan Nieuwe lijst maken.
  5. Geef een naam op voor de lijst en klik op Klaar.
  6. Als je naar een andere lijst wilt gaan, klik je bovenaan naast de lijsttitel op de pijl-omlaag Dropdownpijl. Kies een andere lijst.

Andere apps gebruiken met Gmail

Je kunt andere apps toevoegen voor gebruik met Google Workspace-producten, zoals Asana, Trello, Intuit, Docusign en andere tools.

Google Workspace-add-ons installeren

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik op Add-ons toevoegen .
  4. Zoek en selecteer de tools die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Installeren en dan Doorgaan.
  6. Kies je account en volg de stappen op het scherm.

Google Workspace-add-ons verwijderen

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Klik op de add-on die je wilt verwijderen Meer en dan Add-on beheren.
  4. Selecteer de add-on in het venster dat verschijnt.
  5. Klik op Verwijderen en dan App verwijderen.

Hoe je organisatie Marketplace-apps kan vinden

Jij en je gebruikers kunnen de Google Workspace Marketplace gebruiken om apps te vinden en te installeren om de kernservices van Google Workspace (zoals Google Drive of Gmail) uit te breiden, evenals zelfstandige apps waarmee de bestaande mogelijkheden van Google Workspace worden verbeterd.

Hoe Google Marketplace-apps beoordeelt

Als een ontwikkelaar een app indient bij de Marketplace om deze openbaar beschikbaar te maken, beoordeelt Google de inzending om na te gaan of de app voldoet aan onze richtlijnen. De ontwikkelaar moet informatie geven over de functies van de app en hoe deze werkt. Daarnaast moet de ontwikkelaar links bieden waarmee gebruikers aan de slag kunnen gaan of contact met de ontwikkelaar kunnen opnemen voor support. Google voert ook regelmatig beoordelingen uit voor de populairste apps. Zie Over app-beoordeling voor meer informatie.
Daarnaast moeten apps die Google API's gebruiken voor toegang tot gebruikersgegevens, mogelijk een verificatieproces afronden voordat de app beschikbaar wordt gemaakt op de Marketplace. Of verificatie vereist is, hangt af van het type gebruikersgegevens waartoe de app toegang heeft en welke mate van toegang nodig is. Zie Hoe kan ik een verificatieverzoek indienen? voor meer informatie.

Hoe apps worden ingedeeld en gerangschikt

De Marketplace toont relevante apps op basis van de interesses en behoeften van een gebruiker. De apps worden gerangschikt op basis van:
  • Kwaliteit van de app-functionaliteit en redactionele waarde: Apps in de categorie Keuze van de redactie worden beheerd door Google. Bekijk Keuze van de redactie voor meer informatie.
  • Relevantie: Zoekresultaten worden gebaseerd op hoe relevant de naam en beschrijving van de app zijn voor de zoekterm, de populariteit van de app en de beoordeling van de gebruikerservaring. Populariteit en gebruikerservaring zijn ongeveer even belangrijk.
  • Populariteit: De rangschikking wordt gebaseerd op het aantal gebruikers dat de app heeft geïnstalleerd. Apps met de meeste installaties vallen in de categorie Meest populair.
  • Gebruikerservaring: Het aantal beoordelingen en de gemiddelde beoordeling worden gebruikt om apps te ordenen in de categorie Best beoordeeld. Google verifieert reviews en beoordelingen van gebruikers niet. Als een review in strijd is met ons beleid, wordt deze wel verwijderd. Gebruikers kunnen ook reviews met misbruik melden.

Problemen met meerdere Google-accounts

Als je op meerdere Google-accounts tegelijk inlogt, heb je misschien problemen met de toegang tot je Apps Script-projecten, add-ons en web-apps.

Tegelijk inloggen op meerdere Google-accounts wordt niet ondersteund voor Apps Script-projecten, add-ons of web-apps.

Probeer een van de onderstaande oplossingen om problemen met inloggen op meerdere accounts op te lossen:

• Log uit van al je Google-accounts en log daarna in op het account met het Apps Script-project, de add-on of de web-app die je wilt gebruiken.
  • Open een incognitovenster in Google Chrome of een ander venster voor privé browsen en log in op het Google-account met het Apps Script-project, de add-on of de web-app die je wilt gebruiken.