Miksi en voi käyttää Gmailia HTTP-yhteydellä?

Jotta posti pysyy suojattuna, Gmail vaatii suojatun yhteyden, kun postia käytetään verkon välityksellä. Tästä syystä Gmail käyttää HTTPS-protokollaa (Hypertext Transfer Protocol Secure) eli suojattua protokollaa, joka mahdollistaa todennetun ja salatun viestinnän. Useimmat selaimet tukevat tätä protokollaa.

Yhteyden muodostamiseen on käytettävä https://-protokollaa, vaikka Gmail uudelleenohjaa automaattisesti vanhat kirjanmerkit tai linkit, joissa käytetään http://-protokollaa. Jos saat virheilmoituksen, kun yrität siirtyä osoitteeseen http://www.gmail.com, vaihda URL-osoitteen alkuun teksti https://.

Saan virheilmoituksia käyttäessäni HTTPS-protokollaa

Paikallisverkon määritysongelmat tai vanha ohjelmisto saattaa estää HTTPS-protokollan käytön. Näkyviin saattaa tulla esimerkiksi virheilmoituksia Isäntäpalvelimeen ei saada yhteyttä tai Varmenne ei kelpaa. Jos olet varma, että tietokoneessasi on uusin selain ja ajantasainen ohjelmisto, ota yhteyttä verkkosi järjestelmänvalvojaan.