Hvorfor kan jeg ikke få adgang til Gmail via HTTP?

For at hjælpe med at beskytte dine e-mails kræver Gmail en sikker forbindelse, når du skal have adgang til dine e-mail via nettet. Derfor bruger Gmail HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), som er en sikker protokol, der giver godkendt og krypteret kommunikation. De fleste browsere bør understøtte denne protokol.

Du skal bruge protokollen https:// for at oprette forbindelse, men Gmail omdirigerer automatisk f.eks. gamle bogmærker eller links, der indeholder http://. Hvis du får en fejlmeddelelse, når du prøver at få adgang til http://www.gmail.com, skal du ændre webadressen, så den starter med https:// i stedet.

Jeg får fejlmeddelelser med HTTPS

Du kan muligvis blive forhindret i at bruge HTTPS af problemer med den lokale netværkskonfiguration eller af ældre software. Du kan f.eks. få vist fejlmeddelelser såsom "Kan ikke oprette forbindelse til host" eller "Forkert certifikat". Hvis du er sikker på, at din computer har den seneste browserversion og opdateret software, skal du kontakte din netværksadministrator.