Punkter spelar ingen roll i Gmail-adresser

Om någon skickar ett e-postmeddelande till dig och råkar lägga till punkter i adressen skickas meddelandet till dig ändå. Om du till exempel har e-postadressen erikjohansson@gmail.com äger du även alla versioner av adressen med punkter:

• erik.johansson@gmail.com
  • erik.johans.son@gmail.com
  • e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com

Obs! Om du använder Gmail i jobbet, skolan eller någon annan organisation (exempelvis dindomän.com eller dinskola.edu) ändras adressen om du lägger till punkter. Kontakta administratören om du vill lägga till eller ta bort punkter i användarnamnet.

Ingen annan får dina e-postmeddelanden

Ingen kan ta ditt användarnamn

Din Gmail-adress är unik. Om någon försöker skapa ett Gmail-konto som är en version av ditt användarnamn med punkter får de ett felmeddelande om att användarnamnet redan är upptaget.

Om du till exempel har adressen erikjohansson@gmail.com kan ingen annan registrera sig för e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com.

Ingen annan kan se din e-post

Kontot är fortfarande privat och säkert. E-postmeddelanden som skickas till versioner av din adress med punkter skickas bara till dig.

Till exempel räknas erikjohansson@gmail.com och e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com som samma adress och e-postmeddelandena skickas till samma inkorg.

Så här ska du göra om du får någon annans e-post

Eftersom punkter inte förändrar e-postadressen är de inte skälet till att du får någon annans e-post. Troligen angav avsändaren adressen fel eller glömde den korrekta adressen.

Om någon till exempel ville skicka ett e-postmeddelande till erik.johansson.43@gmail.com men skrev erik.johansson@gmail.com fick du meddelandet eftersom du äger erikjohansson@gmail.com.

Meddela avsändaren

Om e-postmeddelandet inte verkar gälla dig men inte är misstänkt svarar du avsändaren att meddelandet har skickats till fel adress.

Rapportera ett misstänkt e-postmeddelande

Klicka inte på några länkar eller lämna ut personliga uppgifter. Rapportera att e-postmeddelandet är skräppost eller nätfiske.

Avsluta prenumerationer på nyhetsbrev som du inte har anmält dig för

Läs mer om hur du avslutar prenumerationer eller kontakta webbplatsen och be att de tar bort din e-postadress från sin e-postlista.

Obs! Tyvärr kan vi inte hindra folk från att registrera en version av din adress med punkter för e-postprenumerationer på andra webbplatser av misstag eller med uppsåt.