Punten in Gmail-adressen leveren geen problemen op

Als iemand bij het e-mailen per ongeluk punten aan je e-mailadres toevoegt, ontvang je die e-mail nog steeds. Als je e-mailadres bijvoorbeeld jansmit@gmail.com is, ben je eigenaar van alle versies van dit adres waarin punten zijn toegevoegd:

• jan.smit@gmail.com
  • ja.n.sm.it@gmail.com
  • j.a.n.s.m.i.t.@gmail.com

Opmerking: Als je Gmail gebruikt via je werk, school of een andere organisatie (zoals jedomein.nl of jeschool.edu), verandert je adres wel als er punten worden toegevoegd. Als je de punten in je gebruikersnaam wilt wijzigen, neem je contact op met je beheerder.

Niemand anders ontvangt jouw e-mails

Niemand kan jouw gebruikersnaam in gebruik nemen

Je Gmail-adres is uniek. Als iemand probeert een Gmail-account te maken met jouw gebruikersnaam maar dan met toegevoegde punten, wordt er een foutmelding weergegeven dat de gebruikersnaam al in gebruik is.

Als je adres bijvoorbeeld jansmit@gmail.com is, kan niemand zich registreren voor j.a.n.s.m.i.t@gmail.com.

Niemand ziet jouw e-mail

Je account is nog steeds privé en veilig. E-mails die worden verzonden naar een versie van jouw e-mailadres waarin punten zijn toegevoegd, zoals jan.smit@gmail.com, gaan alleen naar jou toe.

jansmit@gmail.com en j.a.n.s.m.i.t@gmail. com zijn bijvoorbeeld hetzelfde e-mailadres en de e-mails gaan naar één inbox.

Wat je moet doen als je e-mail krijgt die voor iemand anders bestemd is

De toevoeging van punten verandert je adres niet, dus het komt niet door toegevoegde punten dat je e-mail hebt ontvangen die voor iemand anders bestemd is. De afzender heeft waarschijnlijk een typefout gemaakt of is het juiste adres vergeten.

Als iemand bijvoorbeeld wilde mailen naar jan.43.smit@gmail.com, maar jan.smit@gmail.com heeft getypt, is het bericht naar jou gegaan omdat jij eigenaar bent van jansmit@gmail.com.

Melden aan de afzender

Als de e-mail irrelevant lijkt, maar niet verdacht is, laat je de afzender weten dat deze het verkeerde adres heeft.

Melding maken van een verdachte e-mail

Klik niet op links en deel geen persoonlijke informatie. Meld de e-mail als spam of phishing.

Afmelden voor nieuwsbrieven waarvoor je je niet hebt aangemeld

Neem contact op met de website om je adres uit hun mailinglijst te verwijderen. Meer informatie over hoe je je kunt afmelden voor e-mails.

Opmerking: We kunnen helaas niet voorkomen dat mensen per ongeluk of met opzet jouw e-mailadres met toegevoegde punten gebruiken bij aanmelding voor e-mailabonnementen.