Punktummer betyder ikke noget i Gmail-adresser

Hvis nogen kommer til at føje punktummer til din adresse, når de sender en mail til dig, modtager du stadig mailen i din indbakke. Hvis din mailadresse f.eks. er hanshansen@gmail.com, ejer du alle de forskellige versioner af din adresse med punktummer:

• hans.hansen@gmail.com
  • ha.ns.han.sen@gmail.com
  • h.a.n.s.h.a.n.s.e.n@gmail.com

Bemærk! Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation (f.eks. ditdomæne.com eller dinskole.edu), gør punktummer en forskel i din mailadresse. Kontakt din administrator, hvis du vil ændre punktummerne i dit brugernavn.

Ingen andre får din mails

Ingen kan tage dit brugernavn

Din Gmail-adresse er unik. Hvis nogen forsøger at oprette en Gmail-konto med en version af dit brugernavn med punktummer, får vedkommende en fejlmeddelelse om, at brugernavnet allerede er taget.

Hvis din mailadresse f.eks. er hanshansen@gmail.com, kan ingen andre registrere sig med h.a.n.s.h.a.n.s.e.n@gmail.com.

Ingen kan se din mails

Din konto stadig er privat og sikker. Mails, der sendes til en hvilken som helst version af din adresse med punktummer, leveres kun til dig.

F.eks. er hanshansen@gmail.com og h.a.n.s.h.a.n.s.e.n@gmail.com den samme adresse, og mails leveres til den samme indbakke.

Sådan gør du, hvis du modtager en andens mail

Da tilføjelse af prikker ikke ændrer din adresse, er de ikke årsagen til, at du modtager en andens mail. I stedet har afsenderen sandsynligvis tastet forkert eller har glemt den korrekte adresse.

Det kan f.eks. være, at nogen vil sende en mail til hans.43.hansen@gmail.com, men kommer til at skrive hans.hansen@gmail.com. I dette tilfælde modtager du meddelelsen, fordi du ejer hanshansen@gmail.com.

Giv afsenderen besked

Hvis mailen er irrelevant, men ikke mistænkelig, kan du svare afsenderen og fortælle, at vedkommende har den forkerte adresse.

Rapportér en mistænkelig mail

Undlad at klikke på links eller dele personlige oplysninger. Rapportér mailen som spam eller phishing.

Afmeld nyhedsbreve, du ikke har tilmeldt dig

Kontakt websitet for at fjerne din adresse fra mailingslisten. Se, hvordan du afmelder mails.

Bemærk! Vi kan ikke forhindre andre i bruge en version af din adresse med punktummer til at tilmelde dig mails på andre websites.