Ta bort meddelanden

Om du vill ta bort ett meddelande klickar du på Trashcan icon ikonen för papperskorgen för att flytta meddelandet till papperskorgen. Meddelanden finns kvar i papperskorgen i cirka 30 dagar, men därefter kan de inte längre återställas av användaren.

Arkivera i stället för att ta bort

Du kan arkivera meddelanden i stället för att ta bort dem. När du arkiverar ett meddelande flyttas det från inkorgen, men det finns kvar i kontot så du kan söka efter det senare. Läs mer om arkivering av meddelanden.

Gmail Archive icon

Ta bort meddelanden

Ta bort enskilda meddelanden

1. Öppna Gmail.
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på Trashcan icon ikonen för papperskorgen.
    Gmail Delete icon

Om du vill ta bort ett visst meddelande från en konversationstråd klickar du på nedpilen bredvid Svara och väljer Ta bort det här meddelandet.

Reply drop-down arrow

Ta bort flera eller alla meddelanden samtidigt

1. Öppna Gmail.
  2. Hitta de meddelanden som du vill ta bort. Du kan enkelt hitta meddelanden genom att söka eller genom att välja alla meddelanden med en viss etikett.
  3. Markera meddelanden med hjälp av kryssrutan i verktygsfältet ovanför meddelandena. Alla meddelanden som för närvarande visas på sidan markeras.

4. Rakt ovanför meddelandena bör du se en mening liknande denna:

"Alla 20 konversationer på den här sidan har markerats. Markera alla konversationer som matchar denna sökning."

Select all messages link

Använd länken "Markera alla konversationer" om du vill markera de övriga meddelandena och ta bort alla meddelanden samtidigt i stället för en sida i taget.

5. Om du är säker på att du inte vill spara dessa meddelanden klickar du på Trashcan icon ikonen för papperskorgen.
    Gmail Delete icon

Meddelanden i papperskorgen

Meddelanden finns kvar i papperskorgen i cirka 30 dagar, men därefter kan de inte längre återställas av användaren. Du kan hitta och flytta meddelanden från papperskorgen innan de tas bort automatiskt.

Hitta meddelanden i papperskorgen

1. Öppna Gmail.
  2. Håll muspekaren över etikettlistan till vänster i Gmail (nedanför knappen Skriv).
  3. Klicka på Mer  längst ned i etikettlistan (du kan behöva rulla ned).
    More link

4. Välj Papperskorgen.
    Spam label

Om Papperskorgen inte visas under Mer letar du efter Papperskorgen i början av etikettlistan.

Återskapa borttagna meddelanden

1. Leta upp meddelandet i Papperskorgen (se ovan).
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på ikonen för Flytta till.
    Gmail Move to icon

4. Välj vart du vill flytta meddelandet till, exempelvis Inkorgen eller en annan etikett.

Manuell permanent radering av meddelanden

Om du permanent vill ta bort ett meddelande på en gång kan du göra det manuellt.

1. Öppna Papperskorgen (se anvisningar ovan).
  2. Om du vill ta bort enskilda meddelanden öppnar eller markerar du meddelandet och klickar på Radera permanent.
  3. Om du vill ta bort alla meddelanden i papperskorgen samtidigt klickar du på länken Töm papperskorgen nu ovanför meddelandena.

Lär dig mer