Radera e-post och återställ från papperskorgen

Radera ett e-postmeddelande genom att öppna eller välja meddelandet och klicka på papperskorgen Delete. Om du ångrar dig och vill återställa dem finns borttagna meddelanden kvar i papperskorgen i omkring 30 dagar. Efter det går det inte längre att som användare återställa dem.

Tips: Arkivera istället för att radera

Du kan arkivera meddelanden i stället för att ta bort dem. När du arkiverar ett meddelande flyttas det från inkorgen, men det finns kvar i kontot så du kan söka efter det senare. Läs mer om arkivering av meddelanden.

Dator
Ta bort meddelanden
Ta bort enskilda meddelanden
  1. Öppna Gmail.
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på papperskorgen Delete.

Om du vill radera ett visst meddelande från en konversationstråd klickar du på nedpilen bredvid Svara och väljer Radera det här meddelandet.

Ta bort flera eller alla meddelanden samtidigt
  1. Öppna Gmail.
  2. Hitta de meddelanden som du vill radera. Du kan enkelt hitta meddelanden genom att söka eller genom att välja alla meddelanden med en viss etikett.
  3. Markera meddelanden med hjälp av kryssrutan i verktygsfältet ovanför meddelandena. Alla meddelanden som för närvarande visas på sidan markeras.
  4. Rakt ovanför meddelandena bör du se en mening liknande denna:

Alla 20 konversationer på den här sidan har markerats. Markera alla konversationer som matchar denna sökning.
    Använd länken Markera alla konversationer om du vill markera de övriga meddelandena och radera alla meddelanden samtidigt i stället för en sida i taget.

5. Om du är säker på att du inte vill spara dessa meddelanden klickar du på papperskorgen Delete.
Manuell permanent radering av meddelanden

Om du permanent vill ta bort ett meddelande på en gång kan du göra det manuellt.

1. Öppna Papperskorgen (se anvisningar ovan).
  2. Om du vill radera enskilda meddelanden öppnar eller markerar du meddelandet och klickar på Radera permanent.
  3. Om du vill radera alla meddelanden i papperskorgen samtidigt klickar du på länken Töm papperskorgen nu ovanför meddelandena.
Sök och återställ meddelanden

Meddelanden finns kvar i papperskorgen i cirka 30 dagar, men därefter kan de inte längre återställas av användaren. ersättningsgilla. Du kan hitta och flytta meddelanden från papperskorgen innan de tas bort automatiskt.

Hitta meddelanden i papperskorgen
  1. Öppna Gmail.
  2. Håll muspekaren över etikettlistan till vänster i Gmail (nedanför knappen Skriv).
  3. Klicka på Mer längst ned i etikettlistan (du kan behöva rulla ned).
  4. Välj Papperskorgen.

Om Papperskorgen inte visas under Mer letar du efter Papperskorgen i början av etikettlistan.

Återskapa borttagna meddelanden
  1. Sök efter meddelandet i Papperskorgen (se ovan).
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på ikonen Flytta till Move to.
  4. Välj vart du vill flytta meddelandet, till exempelvis Inkorgen eller till en annan etikett.
Android 4.0+

Det går att ta bort ett meddelande i taget eller markera flera meddelanden. Om du vill ta bort alla meddelanden måste du logga in på Gmail på datorn.

Åtgärderna arkivera och radera

Är det mer sannolikt att du arkiverar eller tar bort ett meddelande? Med den här inställningen blir din önskade borttagningsåtgärd synlig medan du visar meddelanden och aviseringar.

1. Tryck på menyn Menu i Gmail-appen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Välj Allmänna inställningar.
  4. Tryck på Åtgärderna arkivera och ta bort.

När du väljer att visa arkivet, visa borttaget eller visa båda, kan du:

• Se ikonen/ikonerna när du visar e-post.
  • Välja åtgärd (Arkivera eller Radera) i interaktiva aviseringar (Android 4.1+).
  • Svepa för att arkivera eller radera (kontrollera att rutan för rensningsinställningen är markerad).

Tips! Det finns fler åtgärder på menyn More, så du alltid kan ta bort eller arkivera meddelanden.

Bekräfta innan du tar bort

Om du vill undvika oavsiktlig borttagning av ett viktigt meddelande genom att aktivera de här inställningarna:

1. Tryck på menyn Menu i Gmail-appen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Välj Allmänna inställningar.
  4. Markera Bekräfta före borttagning, Bekräfta före arkivering eller båda.
Sök efter borttagna meddelanden
  1. Tryck på menyn Menu i Gmail-appen.
  2. Välj Papperskorgen.
Flytta meddelanden från papperskorgen så att de inte raderas
  1. Tryck på menyn Menu i Gmail-appen.
  2. Välj Papperskorgen.
  3. Markera eller öppna ett meddelande.
  4. Tryck på ikonen Flytta till Move to icon.
  5. Välj en etikett.
Töm papperskorgen

När du tömmer papperskorgen tas meddelanden bort permanent från Gmail-kontot och de går inte att återställas.

1. Tryck på menyn Menu i Gmail-appen.
  2. Välj Papperskorgen.
  3. Tryck på menyn More.
  4. Tryck på Töm papperskorgen.
Android 2.3

När du tar bort ett meddelande i Gmail-appen för Android arkiveras konversationen automatiskt och läggs till i etiketten Papperskorgen.

Ta bort en konversation permanent från papperskorgen med webbappen för Gmail:

1. Öppna m.google.com i din mobila webbläsare och öppna webbappen Gmail.
  2. Tryck på Meny i inkorgen.
  3. Välj etiketten Papperskorgen.
  4. Välj konversationerna som du vill ta bort.
  5. Tryck på Ta bort för alltid.

Läs mer