Radera mejl och återställ från papperskorgen

Om du vill radera ett mejl öppnar eller väljer du meddelandet och klickar på papperskorgen Delete. Om du ångrar dig och vill återställa dem finns borttagna meddelanden kvar i papperskorgen i cirka 30 dagar. Efter det går det inte längre att som användare återställa dem.

Tips: Arkivera istället för att radera

Du kan arkivera meddelanden i stället för att ta bort dem. När du arkiverar ett meddelande flyttas det från inkorgen, men det finns kvar i kontot så du kan söka efter det senare. Läs mer om arkivering av meddelanden.

Ta bort meddelanden
Ta bort enskilda meddelanden
  1. Öppna Gmail.
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på Deleteikonen för papperskorgen.

Om du vill radera ett visst meddelande från en konversationstråd klickar du på nedpilen bredvid Svara och väljer Radera det här meddelandet.

Ta bort flera eller alla meddelanden samtidigt
  1. Öppna Gmail.
  2. Hitta de meddelanden som du vill radera. Du kan enkelt hitta meddelanden genom att söka eller genom att välja alla meddelanden med en viss etikett.
  3. Markera meddelanden med hjälp av kryssrutan i verktygsfältet ovanför meddelandena. Alla meddelanden som för närvarande visas på sidan markeras.
  4. Rakt ovanför meddelandena bör du se en mening liknande denna:

"Alla 20 konversationer på den här sidan har markerats. Markera alla konversationer som matchar denna sökning".
    Använd länken "Markera alla konversationer" om du vill markera de övriga meddelandena och radera alla meddelanden samtidigt i stället för en sida i taget.

5. Om du är säker på att du inte vill spara dessa meddelanden klickar du på Deleteikonen för papperskorgen.
Manuell permanent radering av meddelanden

Om du permanent vill ta bort ett meddelande på en gång kan du göra det manuellt.

1. Öppna Papperskorgen (se anvisningar ovan).
  2. Om du vill radera enskilda meddelanden öppnar eller markerar du meddelandet och klickar på Radera permanent.
  3. Om du vill radera alla meddelanden i papperskorgen samtidigt klickar du på länken Töm papperskorgen nu ovanför meddelandena.
Sök och återställ meddelanden

Meddelanden finns kvar i papperskorgen i cirka 30 dagar, men därefter kan de inte längre återställas av användaren. ersättningsgilla. Du kan hitta och flytta meddelanden från papperskorgen innan de tas bort automatiskt.

Hitta meddelanden i papperskorgen
  1. Öppna Gmail.
  2. Håll muspekaren över etikettlistan till vänster i Gmail (nedanför knappen Skriv).
  3. Klicka på Mer längst ned i etikettlistan (du kan behöva rulla ned).
  4. Välj Papperskorgen.

Om Papperskorgen inte visas under Mer letar du efter Papperskorgen i början av etikettlistan.

Återskapa borttagna meddelanden
  1. Leta upp meddelandet i Papperskorgen (se ovan).
  2. Öppna meddelandet (eller markera kryssrutan bredvid det).
  3. Klicka på ikonen för Flytta till Move to.
  4. Välj vart du vill flytta meddelandet till, exempelvis Inkorgen eller en annan etikett.

Lär dig mer