E-mails verwijderen en terughalen uit de Prullenbak

Als je een e-mail wilt verwijderen, open of selecteer je het bericht en klik je op het prullenbakpictogram Delete. Als je van gedachten verandert en het verwijderen ongedaan wilt maken, kun je verwijderde berichten nog ongeveer 30 dagen terughalen uit de map 'Prullenbak'. Na die tijd kunnen ze niet meer door gebruikers worden teruggehaald.

Tip: Archiveren in plaats van verwijderen

In plaats van een bericht te verwijderen, kun je het archiveren. Als je een bericht archiveert, wordt het uit je inbox gehaald. Het wordt echter wel bewaard in je account, zodat je er later weer naar kunt zoeken. Meer informatie over berichten archiveren.

Berichten verwijderen
Afzonderlijke berichten verwijderen
  1. Open Gmail.
  2. Open het bericht (of vink het vakje naast het bericht aan).
  3. Klik op het prullenbakpictogram Delete.

Als je een specifiek bericht uit een gesprek wilt verwijderen, klik je op de pijl naar beneden naast Beantwoorden en kies je Dit bericht verwijderen.

Veel of alle berichten tegelijk verwijderen
  1. Open Gmail.
  2. Zoek de groep berichten die je wilt verwijderen. Je kunt berichten vinden door te zoeken of door alle berichten met een bepaald label te selecteren.
  3. Selecteer berichten door het selectievakje in de werkbalk boven je berichten aan te vinken. Hierdoor worden alle berichten die te zien zijn op de pagina geselecteerd.
  4. Direct boven je berichten komt er een zin als de volgende te staan:

'Alle 20 gesprekken op deze pagina zijn geselecteerd. Selecteer alle gesprekken die voldoen aan deze zoekopdracht.'
    Gebruik de link 'Selecteer alle gesprekken' om de rest van de berichten te selecteren als je alle berichten tegelijk wilt verwijderen, in plaats van één pagina met berichten per keer.

5. Als je zeker weet dat je deze berichten in de toekomst niet meer nodig hebt, klik je op het prullenbakpictogram Delete.
Berichten handmatig definitief verwijderen

Als je een bericht meteen permanent wilt verwijderen, kun je dit handmatig doen.

1. Ga naar de Prullenbak (kijk voor instructies hierboven).
  2. Als je berichten afzonderlijk wilt verwijderen, open of selecteer je het bericht en klik je op de knop Definitief verwijderen.
  3. Als je alle berichten in de Prullenbak in één keer wilt verwijderen, klik je op de link Prullenbak leegmaken, direct boven de berichten.
Berichten zoeken en terughalen

Berichten blijven ongeveer 30 dagen in de Prullenbak staan voor ze definitief worden verwijderd. Je kunt berichten vinden in de Prullenbak en ze er weer uit halen voordat ze automatisch worden verwijderd.

Berichten vinden in de Prullenbak
  1. Open Gmail.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de lijst met labels aan de linkerkant van je Gmail (onder de knop 'Opstellen').
  3. Klik op Meer onder aan de lijst met labels (wellicht moet je omlaag scrollen).
  4. Selecteer Prullenbak.

Als je Prullenbak niet ziet staan onder Meer , kijk dan of Prullenbak boven aan je lijst met labels staat.

Verwijderde berichten herstellen
  1. Vind het bericht in de Prullenbak (zie hierboven).
  2. Open het bericht (of vink het vakje naast het bericht aan).
  3. Klik op het pictogram Verplaatsen naar Move to.
  4. Kies waarnaar je het bericht wilt verplaatsen, zoals Postvak IN of een ander label.

Meer informatie