Gmail-berichten verwijderen of verwijderde berichten herstellen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het definitief verwijderd uit je account en kun je het niet meer herstellen.

Berichten verwijderen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het bericht definitief verwijderd. Als je een bericht uit je inbox wilt halen zonder het daadwerkelijk te verwijderen, kun je het bericht archiveren.

Eén bericht verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Wijs het bericht aan.
  3. Klik rechts op Verwijderen Verwijderen.
    Opmerking: Selecteer het bericht als je het klassieke Gmail gebruikt. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Je kunt als volgt één bericht verwijderen uit een e-mailgesprek:

1. Open het bericht.
  2. Klik naast Beantwoorden Beantwoorden op Meer Meer.
    Opmerking: Als je het klassieke Gmail gebruikt, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Bericht weggooien.

Meerdere berichten verwijderen

Meerdere berichten verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink de selectievakjes links van de berichten aan.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Alle berichten in een categorie verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink in de linkerbovenhoek het selectievakje aan om alle berichten te selecteren. Als je meer dan één pagina met berichten hebt, klik je op Alle conversaties selecteren.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Je prullenbak leegmaken

Als je niet wilt dat een bericht nog 30 dagen in de prullenbak wordt bewaard, kun je het definitief verwijderen.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant van de pagina naar beneden en klik vervolgens op Meer en vervolgens Prullenbak.
  3. Vink het selectievakje aan naast de berichten die je definitief wilt verwijderen. Klik vervolgens op Definitief verwijderen.
  4. Als je alle berichten in de prullenbak wilt verwijderen, klik je op Prullenbak leegmaken.

De verwijdering van berichten ongedaan maken

Je kunt berichten uit je prullenbak halen als deze in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.

De berichten in de prullenbak bekijken

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant van de pagina naar beneden en klik vervolgens op Meer en vervolgens Prullenbak.

Berichten uit de prullenbak herstellen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant van de pagina naar beneden en klik vervolgens op Meer en vervolgens Prullenbak.
  3. Vink het selectievakje aan naast de berichten die je wilt verplaatsen.
  4. Klik op 'Verplaatsen naar' Verplaatsen naar inbox.
    Opmerking: Als je het klassieke Gmail gebruikt, klik je op 'Verplaatsen naar' Verplaatsen naar.
  5. Kies waar je het bericht naartoe wilt verplaatsen.

Andrea is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.