Gmail-berichten verwijderen of herstellen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Na 30 dagen wordt het bericht definitief uit je account verwijderd. Je kunt het dan niet meer herstellen.

Een of meer berichten verwijderen

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links van elk bericht dat je wilt verwijderen op de profielafbeelding van de afzender.
  3. Tik bovenaan op Verwijderen .

Snel meerdere berichten verwijderen

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links van een bericht op de profielafbeelding van de afzender.
  3. Tik linksboven op het vakje naast Alles selecteren.
    • Als je meer berichten wilt selecteren, scroll je omlaag en tik je nog een keer op het vakje naast Alles selecteren.
  4. Tik bovenaan op Verwijderen .

Prullenbak toevoegen als swipe-actie

Als je berichten in je inbox snel wilt archiveren door naar links of rechts te swipen, voeg je Prullenbak toe als swipe-actie.

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Algemene instellingen.
  3. Tik op Swipe-acties voor e-mail.
  4. Tik naast Naar rechts swipen of Naar links swipen op Wijzigen en dan Prullenbak.

Je prullenbak leegmaken

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  3. Tik bovenaan op Prullenbak nu leegmaken.

Berichten uit de prullenbak herstellen

Belangrijk:

• Je kunt alleen berichten uit de prullenbak herstellen die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.
  • Je kunt geen berichten herstellen die definitief zijn verwijderd of langer dan 30 dagen in de prullenbak hebben gestaan.

Een animatie die toont hoe je berichten verplaatst van de prullenbak naar een andere locatie in Gmail.

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  3. Tik links van elk bericht dat je wilt herstellen op de profielafbeelding van de afzender.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verplaatsen naar.
  5. Kies in het menu Verplaatsen naar waar je de berichten naartoe wilt verplaatsen.