Løs problemer med import av e-post

Følg disse tipsene hvis du har problemer med å laste ned e-poster til Gmail fra den gamle kontoen din, hvis e-poster mangler, eller hvis e-poster er slettet etter at du importerte dem.

Hvis du bare vil laste ned nye e-poster, kan du konfigurere automatisk videresending i stedet.

Raske løsninger du kan prøve først

Prøv trinnene nedenfor hvis du har problemer med å importere e-post. Etter hvert trinn bør du sjekke om problemet er løst.

• Sjekk at du har skrevet inn riktig passord.
  • Sjekk at kontoen du prøver å importere fra, fortsatt fungerer.
  • Slett og legg til e-postadressen du importerer fra, på nytt. Sånn fungerer det:
  1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Kontoer og import- eller Kontoer-fanen.
  4. Slett e-postadressen du importerer fra, under «Sjekk e-post fra andre kontoer», og legg den til på nytt.

Hvis fremgangsmåten ovenfor ikke fungerer, kan du se etter problemer med måten Gmail henter e-post fra andre kontoer på.

Løs problemer med tilkobling til andre kontoer

Velg hvilken type konto du har problemer med å importere fra:

Andre e-postleverandører

Hvis du har problemer med å importere e-poster fra en annen e-postkonto, som Outlook eller Yahoo, bør du sjekke innstillingene til den andre e-postkontoen: Sjekk dette:

• Er navnet på POP-tjeneren til den andre e-posten det samme som du skrev inn i Gmail?
  • Tillater det andre e-postprogrammet å la e-poster ligge igjen på tjeneren?
  • Er porten enten 110 eller 995?

Hvis det ikke hjelper å legge inn riktig informasjon, eller hvis leverandøren din ikke tilbyr POP-tilgang, tar du kontakt med leverandøren.

En annen Gmail-adresse

Hvis du har problemer med å importere e-postene dine fra en annen Gmail-adresse – gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon – kan du prøve noe av dette:

Endre tilgangsinnstillingene

Hvis du sørger for at Gmail ikke blokkerer bestemte apper og kontoer, kan det hende at importeringen vil fungere. Prøv å tillate tilgang til kontoen din i kontoen du importerer fra.

Sjekk POP-innstillingene

Trinn 1: Sjekk at du har konfigurert POP på kontoen du ønsker å importere fra.

1. Åpne e-postkontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Åpne «Videresending og POP/IMAP»-fanen.
  4. Sjekk at det står «POP er aktivert» i delen «POP-nedlasting».

Trinn 2: Sjekk importinnstillingene i kontoen du vil importere til.

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Åpne «Kontoer og import»-fanen.
  4. Velg kontoen du prøver å importere fra, under «Sjekk e-post fra andre kontoer».
  5. Kontroller at du bruker følgende innstillinger:
    • Brukernavn: hele e-postadressen din (for eksempel dittnavn@dittdomene.no)
    • Passord: Gmail-passordet ditt
    • POP-tjener: pop.gmail.com
    • Port: 995
    • Legg igjen en kopi av den hentede e-posten på tjeneren: ikke avmerket
    • Bruk alltid en sikker tilkobling (SSL) ved henting av e-post: avmerket
  6. Hvis du ikke mottar e-post etter to timer, kan du se om det finnes andre problemer.

Andre problemer med å motta e-post

Prøv igjen senere eller kontakt den andre e-postleverandøren din hvis du har noen av disse problemene:

• Forbindelsen ble tidsavbrutt
  • Forbindelsen ble tilbakestilt
  • E-postene kommer flere ganger
  • E-postene kommer i feil rekkefølge
  • Du mottar fortsatt nye e-poster etter at du sluttet å importere

Prøv de anbefalte løsningene for disse problemene: Hvis denne fremgangsmåten ikke fungerer, kan du prøve på nytt senere eller kontakte den andre e-postleverandøren.

Lesefeil

Slett eller flytt den eldste e-posten som ikke ble importert.

Tom linje

Let etter en e-post med ett punktum alene på en linje. Slett denne e-posten.

For mange e-poster på den andre tjeneren

Den andre kontoen din inneholder flere e-poster enn Gmail kan importere. Du kan gjøre følgende:

• Slett e-poster fra den andre innboksen.
  • Flytt noen e-poster fra innboksen din til mapper.
Noen e-poster kommer ikke

Prøv å søke etter e-posten din:

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Skriv inn «in:anywhere» i søkefeltet øverst, etterfulgt av søkeordet ditt.
  3. Trykk på Return eller Enter.

Du kan også lete etter e-poster som ikke ble importert, i mappene i den andre e-postkontoen din.

Feil e-postetiketter
Tjeneren nektet tilgang

Finner ikke e-poster etter import

Hvis noen av e-postene dine mangler etter at du importerte dem, kan du følge trinnene nedenfor. Etter hvert trinn kan du sjekke om problemet er løst.

Trinn 1: Let etter e-poster i en samtale

Gmail legger alle svar på en e-post i én samtaletråd. Hvis du vil se alle e-poster i en tråd, gjør du følgende:

1. Åpne Gmail.
  2. Åpne en e-post.
  3. Klikk på Vis alle Expand All Icon øverst til høyre.Nå ser du alle e-postene i sin helhet.
Trinn 2: Sjekk størrelsen på e-posten

Gmail kan ikke importere e-poster på 150 MB eller mer – inkludert vedlegg.

Sånn søker du etter e-poster ut fra størrelse i Gmail:

1. Åpne Gmail.
  2. I søkefeltet:
    • For å søke etter e-poster ut fra størrelse, skriv inn size: etterfulgt av størrelsen i byte. Eksempel: size:1000000
    • For å søke etter e-poster over en viss størrelse, skriv inn larger: etterfulgt av størrelsen i byte. Eksempel: larger:10M
    • For å søke etter e-poster under en viss størrelse, skriv inn smaller: etterfulgt av størrelsen i byte. Eksempel: smaller:10M

Hvis du vil sjekke størrelsen på en e-post fra en annen e-postleverandør, for eksempel Outlook eller Yahoo, kontakter du leverandørens brukerstøtte.

Trinn 3: Sjekk kontoinnstillingene dine
  1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Åpne «Kontoer og import»-fanen.
  4. Sjekk om importen vises under «Importér e-post og kontakter».
    • Hvis importen vises under «Importér e-post og kontakter», men du ikke finner noen e-poster, bør du sjekke den gamle kontoen din for å se om den bruker POP. I så fall kan det bety at e-postene ble slettet i det gamle e-postprogrammet ditt før de ble flyttet til Gmail.
    • Gå til den neste delen hvis importeringen ikke vises i «Importér e-post og kontakter».
Trinn 4: Se etter problemer med importen
  1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Se alle innstillinger etterfulgt av Kontoer og import.
  3. Finn «Sjekk e-post fra andre kontoer». Klikk på Endre info hvis importen din vises.
  4. Sjekk om boksen «Legg igjen en kopi av den hentede e-posten på tjeneren» er avmerket.
    • Hvis boksen er avmerket, kan e-postene ha blitt slettet fra den gamle kontoen før importen startet.
    • Hvis boksen ikke er avmerket, finnes ikke e-postene i den gamle kontoen. E-poster kan ha blitt slettet fra den gamle kontoen før importeringen startet.

Fortsatt problemer?

Hvis du fortsatt har problemer, kan du sjekke kontoinnstillingene dine, kontakte tredjeparts-e-postleverandøren din eller legge ut et spørsmål i hjelpeforumet for Gmail.