E-postmeddelandet försenades eller kom inte fram

Här kommer några tips på vad du kan göra om du skickade ett e-postmeddelande i Gmail och det aldrig kom fram eller kom fram väldigt sent.

Mottagaren fick inte e-postmeddelandet

1. Kontrollera om e-postmeddelandet finns i Skickat eller Utkast. Om det inte finns där kanske du råkade radera det innan du skickade det.
  2. Be mottagaren att kontrollera om e-postmeddelandet finns i Skräppost. Om det finns där ber du mottagaren att lägga till dig i sina kontakter så att nästa e-postmeddelande hamnar i inkorgen.
  3. Vänta några timmar och se om du får ett felmeddelande om att det inte gick att leverera e-postmeddelandet.

Det tar lång tid innan e-postmeddelandet skickas

1. Kontrollera att du är ansluten till Wi-Fi eller ett mobilnätverk. Det kan ta ett tag innan e-postmeddelandet skickas om anslutningen är långsam.
  2. Om e-postmeddelandet har skickats från exempelvis Apple Mail eller Outlook skickar du det från mail.google.com eller Gmail-appen i stället.

Anvisningarna ovan hjälpte inte

Om problemet kvarstår efter att du har följt anvisningarna ovan ber du mottagaren att kontakta sin e-postleverantör för att ta reda på om det inte går att ta emot meddelanden från Gmail.