Lägga till Gmail i en annan e-postklient

Du kan lägga till Gmail i andra e-postklienter, som Microsoft Outlook, Apple Mail eller Mozilla Thunderbird. När du lägger till Gmail synkroniseras dina meddelanden och etiketter med e-postklienten.

Ändringar av synkronisering i Gmail med andra e-postklienter

För att skydda kontot har Gmail inte längre stöd för appar och enheter från tredje part som kräver att du delar ditt användarnamn och lösenord för Google. Om du delar dina kontouppgifter med tredje part blir det enklare för hackare att få åtkomst till ditt konto.

Titta i stället efter alternativet Logga in med Google, vilket är ett säkrare sätt att synkronisera e-posten med andra appar. Läs mer om Logga in med Google.

Gmail-användare med ett personligt Google-konto

I juni 2024 är alternativet Aktivera IMAP eller Inaktivera IMAP inte tillgängligt. IMAP-åtkomst är alltid aktiverat i Gmail och dina nuvarande anslutningar till andra e-postklienter påverkas inte. Du behöver inte göra något.

Konfigurera Gmail i en annan e-postklient

Så här lägger du till Gmail i en annan e-postklient:

1. Öppna klienten på enheten.
  2. Titta efter alternativet Logga in med Google.
    • Om du behöver hjälp med att konfigurera Gmail i e-postklienten kontaktar du utvecklaren.

Felsöka problem

Jag kan inte logga in i e-postklienten

Viktigt! Följande fel kan uppstå när det inte går att logga in i en e-postklient:

• Användarnamnet och lösenordet godkänns inte.
  • Användaruppgifterna är ogiltiga.
  • Du blir ombedd att ange användarnamnet och lösenordet flera gånger.

Steg 1: Uppgradera till den senaste versionen av e-postklienten

Äldre versioner av e-postklienter, som Outlook 2016, kanske inte har stöd för de moderna säkerhetsstandarder som Gmail rekommenderar.

Uppgradera till den senaste versionen av e-postklienten, om tillgängligt.

Steg 2: Logga in med Google

1. Ta bort dina Gmail-uppgifter från e-postklienten.
  2. När du loggar in igen tittar du efter alternativet Logga in med Google.

(Valfritt) Steg 3: Kontrollera om det finns problem med lösenordet

• Om du nyligen ändrade lösenordet till Google-kontot måste du kanske ange kontouppgifterna igen eller konfigurera Gmail-kontot på nytt på din andra e-postklient.
  • Använda ett applösenord: Logga in med ett applösenord om du använder tvåstegsverifiering.
    • Viktigt! Applösenord rekommenderas inte och är oftast onödiga. Skydda kontot genom att hitta alternativet att logga in med Google-kontot för att koppla Gmail till e-postklienten.
Felmeddelandet För många samtidiga anslutningar

Du kan lägga till Gmail i upp till 15 e-postklienter åt gången per konto. Felmeddelandet För många samtidiga anslutningar kan visas om du tar emot meddelanden från Gmail i flera e-postklienter samtidigt.

Om du använder flera e-postklienter eller enheter för samma Gmail-konto stänger du dem eller loggar ut från vissa klienter.

Om e-postklienten kraschar eller om det tar för lång tid för e-postmeddelanden att hämtas

Du kanske laddar ned för många e-postmeddelanden samtidigt.

Så här åtgärdar du problemet:

• Uppdatera IMAP-inställningarna så att vissa mappar inte synkroniseras.
  • Ta bort Google-kontot från e-postklienten och testa sedan att lägga till det igen.
  • Öppna IMAP-inställningarna för Gmail och ange att IMAP bara ska synkroniseras med mappar som innehåller 10 000 meddelanden eller färre.
    1. Öppna Gmail på datorn.
    2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar and then Visa alla inställningar.
    3. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP.
      • Om du har ett Google Workspace-konto som hanteras av en organisation har du kanske inte åtkomst till den här fliken.
    4. Klicka på Begränsa IMAP-mappar så att de inte innehåller fler än så här många meddelanden i avsnittet IMAP-åtkomst under Storleksbegränsning för mappar.
    5. Klicka på rullgardinsmenyn och välj högsta antalet e-postmeddelanden som ska synkroniseras.
    6. Klicka på Spara ändringar.