Brug IMAP til at se Gmail-meddelelser i andre mailklienter

Konfigurer IMAP, og skift dine SMTP-indstillinger for at læse Gmail-meddelelser i andre mailklienter som f.eks. Microsoft Outlook og Apple Mail. Når du bruger IMAP, kan du læse dine Gmail-meddelelser på flere enheder, og meddelelserne synkroniseres i realtid. Du kan også læse Gmail-meddelelser ved hjælp af POP.

Bemærk! Undgå at blive låst ude af din konto ved at sørge for, at du holder dig under 2500 MB pr. dag for IMAP-downloads og 500 MB pr. dag for IMAP-uploads. Hvis du konfigurerer én IMAP-konto på flere computere, kan du prøve at holde en pause mellem hver konfiguration.

Konfigurer IMAP

Trin 1: Kontrollér, at IMAP er aktiveret

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Videresendelse og POP/IMAP.
  5. Vælg Aktivér IMAP i sektionen "IMAP-adgang".
  6. Klik på Gem ændringer.

Trin 2: Skift SMTP-indstillinger og andre indstillinger i din mailklient

Opdater din klient med de korrekte oplysninger ved hjælp af tabellen nedenfor. Du kan få hjælp til at opdatere dine indstillinger ved at søge efter en vejledning i, hvordan du konfigurerer IMAP, under Hjælp i din mailklient.

Server til indgående post (IMAP)

imap.gmail.com

Kræver SSL: Ja

Port: 993

Server til udgående post (SMTP)

smtp.gmail.com

Kræver SSL: Ja

Kræver TLS: Ja (hvis det er tilgængeligt)

Kræver godkendelse: Ja

Port til SSL: 465

Port til TLS/STARTTLS: 587

Fulde navn eller vist navn Dit navn
Kontonavn, brugernavn eller mailadresse Din fulde mailadresse
Adgangskode Din adgangskode til Gmail

Find og ret problemer

Jeg kan ikke logge ind på min mailklient

Hvis du ikke kan logge ind på din mailklient, får du muligvis vist en af følgende fejl:

• "Brugernavnet og adgangskoden accepteres ikke"
  • "Ugyldige loginoplysninger"
  • Du bliver bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode igen og igen

Trin 1: Tjek din adgangskode

Hvis du har disse problemer, eller du ikke kan logge ind, skal du først tjekke, at du bruger den rigtige adgangskode.

Trin 2: Prøv følgende fejlfindingstrin

• Opdater din mailklient til den nyeste version.
  • Brug en app-adgangskode: Hvis du bruger totrinsbekræftelse, kan du prøve at logge ind med en app-adgangskode.
  • Tillad mindre sikre apps: Hvis du ikke bruger totrinsbekræftelse, er du muligvis nødt til at give mindre sikre apps adgang til din konto.
  • Hvis du for nylig har ændret din adgangskode til Gmail, er du muligvis nødt til at indtaste dine Gmail-kontooplysninger igen eller helt gentage konfigurationen af din Gmail-konto i din anden mailklient.
  • Hvis tippene ovenfor ikke hjælper, kan du gå til https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha og følge vejledningen på siden.
  • Denne mailklients loginmetode kan være usikker. Prøv at logge direkte ind på Gmail-appen.
Fejlmeddelelse om for mange samtidige forbindelser

Du kan kun bruge 15 IMAP-forbindelser pr. konto. Hvis du har mange mailklienter, som modtager meddelelser fra Gmail på samme tid, får du muligvis vist fejlmeddelelsen "For mange samtidige forbindelser".

Hvis du bruger flere mailklienter eller enheder til den samme Gmail-konto, kan du prøve at lukke eller logge ud af nogle af dem.

Fejl i sikkerhedscertifikatets CN

Prøv valgmulighederne nedenfor, hvis du får vist fejlmeddelelsen: "Serveren, du har forbindelse til, anvender et sikkerhedscertifikat, der ikke kunne bekræftes. Certifikatets CN-navn stemmer ikke overens med den godkendte værdi".

• Tjek, at du har konfigureret din mailklient til IMAP og ikke POP.
  • Tjek indstillingen for din server til indgående meddelelser for at sikre, at der står imap.gmail.com og ikke pop.gmail.com.
Min mailklient går ned, eller mails er for længe om at downloade

Du downloader muligvis for mange mails på én gang.

Sådan løser du problemet:

• Opdater dine IMAP-indstillinger, så du ikke synkroniserer bestemte mapper.
  • Fjern din Gmail-konto fra din mailklient, og prøv derefter at tilføje den igen.
  • I IMAP-indstillingerne for din Gmail skal du indstille IMAP til kun at synkronisere mapper med 10.000 mails eller færre.