Gmail-viestien lukeminen muilla sähköpostiohjelmilla IMAP-protokollan avulla

Voit lukea Gmail-viestejä muilla sähköpostiohjelmilla, kuten Microsoft Outlookilla ja Apple Maililla, IMAP-protokollan avulla. Kun IMAP on käytössä, voit lukea Gmail-viestisi useilla laitteilla, ja viestit synkronoidaan reaaliaikaisesti. Voit lukea Gmailin viestit myös POP-protokollan avulla.

Huom. Älä ylitä IMAP-protokollan päivittäistä 2 500 Mt:n latauskiintiötä tai 500 Mt:n lähetyskiintiötä, sillä muuten pääsy tilillesi estyy. Jos olet määrittämässä yhtä IMAP-tiliä usealle tietokoneelle, pidä pieni tauko tietokoneiden asetusten määrittämisen välillä.

IMAP-protokollan määrittäminen

1. vaihe: Varmista, että IMAP on käytössä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  5. Valitse IMAP-käyttö-osiossa Ota käyttöön IMAP.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

2. vaihe: Muokkaa sähköpostiohjelman IMAP-asetuksia

Päivitä sähköpostiohjelmaan oikeat tiedot alla olevasta taulukosta. Ohjeita IMAP-asetusten päivittämiseen voit etsiä sähköpostiohjelman ohjekeskuksesta.

Saapuvan postin palvelin (IMAP)

imap.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

Portti: 993

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)

Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä

SSL-portti: 465

TLS/STARTTLS-portti: 587

Koko nimi tai näyttönimi Oma nimi
Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoite Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan
Salasana Gmail-salasana

Vianetsintä

En voi kirjautua sähköpostiohjelmaani

Jos kirjautuminen sähköpostiohjelmaan ei onnistu, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa.
  • Kirjautumistiedot ovat virheelliset.
  • Sinua on pyydetty antamaan käyttäjänimi ja salasana liian monta kertaa.

1. vaihe: Tarkista salasana

Jos yllä olevia ongelmia ilmenee tai et pääse kirjautumaan sisään, tarkista, että käytät oikeaa salasanaa.

2. vaihe: Kokeile näitä vianetsintävinkkejä

• Päivitä sähköpostisovellus uusimpaan versioon.
  • Käytä sovelluksen salasanaa: Jos käytät 2-vaiheista vahvistusta, kokeile kirjautua sovelluksen salasanalla.
  • Salli alemman suojaustason sovellukset: Jos et käytä 2-vaiheista vahvistusta, voit joutua myöntämään alemman suojaustason sovelluksille oikeuden käyttää tiliäsi.
  • Jos olet äskettäin vaihtanut Gmail-salasanasi, Gmail-tilin tiedot on ehkä annettava uudelleen tai Gmail-tilin asetukset on määritettävä uudelleen toisessa sähköpostisovelluksessa.
  • Jos yllä olevista vinkeistä ei ollut apua, siirry osoitteeseen https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha ja noudata sivulla olevia ohjeita.
  • Sähköpostiohjelman sisäänkirjautumismenetelmä ei välttämättä ole turvallinen. Kokeile kirjautua sisään suoraan Gmail-sovellukseen.
Liian monta samanaikaista yhteyttä ‑virhe

Yhdelle tilille voi muodostaa enintään 15 IMAP-yhteyttä. Jos useat sähköpostiohjelmat noutavat viestejä Gmailista samanaikaisesti, saatat nähdä Liian monta samanaikaista yhteyttä ‑virheilmoituksen.

Jos käytät samaa Gmail-tiliä useilla sähköpostiohjelmilla tai laitteilla, sulje osa ohjelmista tai kirjaudu ulos niistä.

Suojausvarmenteen CN-virhe

Kokeile alla olevia ohjeita, jos näet tämän virheilmoituksen: Palvelin, johon yhteys on muodostettu, käyttää vahvistamatonta suojausvarmennetta. Varmenteen CN-nimi ei vastaa lähetettyä arvoa.

• Varmista, että sähköpostiohjelmassa on käytössä IMAP eikä POP.
  • Tarkista, että saapuvan postin palvelimeksi on määritetty imap.gmail.com eikä pop.gmail.com.
Sähköpostiohjelma kaatuu tai sähköpostien lataaminen kestää kauan

Syynä saattaa olla se, että liian montaa sähköpostia yritetään ladata samanaikaisesti.

Ongelman korjausohjeet:

• Muokkaa IMAP-asetuksia siten, että joitakin kansioita ei synkronoida.
  • Poista Gmail-tili sähköpostiohjelmasta ja lisää se uudelleen.
  • Määritä Gmailin IMAP-asetukset siten, että IMAP synkronoi vain kansiot, joissa on korkeintaan 10 000 sähköpostia.