Gmailin lukeminen muilla sähköpostiohjelmilla IMAP-protokollan avulla

Määritä IMAP-protokolla ja SMTP-asetukset, jotta voit lukea Gmail-viestejä muilla sähköpostiohjelmilla, kuten Microsoft Outlookilla ja Apple Maililla. Kun IMAP on käytössä, voit lukea Gmail-viestisi useilla laitteilla, ja viestit synkronoidaan reaaliaikaisesti. Voit lukea Gmailin viestit myös POP-protokollan avulla.

Huom. Älä ylitä IMAP-protokollan päivittäistä 2 500 Mt:n latauskiintiötä tai 500 Mt:n lähetyskiintiötä, sillä muuten pääsy tilillesi estyy tilapäisesti. Jos olet määrittämässä yhtä IMAP-tiliä usealle tietokoneelle, pidä pieni tauko tietokoneiden asetusten määrittämisen välillä.

IMAP-protokollan määrittäminen

1. vaihe: Varmista, että IMAP on käytössä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  5. Valitse IMAP-käyttö-osiosta Ota käyttöön IMAP.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

2. vaihe: Muokkaa sähköpostiohjelman SMTP-asetuksia ja muita asetuksia

Päivitä sähköpostiohjelmaan oikeat tiedot alla olevasta taulukosta. Ohjeita IMAP-asetusten päivittämiseen voit etsiä sähköpostiohjelman ohjekeskuksesta.

Saapuvan postin palvelin (IMAP)

imap.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

Portti: 993

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)

Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä

SSL-portti: 465

TLS/STARTTLS-portti: 587

Koko nimi tai näyttönimi Oma nimi
Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoite Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan
Salasana Gmail-salasana

Vianetsintä

En voi kirjautua sähköpostiohjelmaani

Jos kirjautuminen sähköpostiohjelmaan ei onnistu, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa.
  • Kirjautumistiedot ovat virheelliset.
  • Sinua on pyydetty antamaan käyttäjänimi ja salasana liian monta kertaa.

1. vaihe: Tarkista salasana

Jos yllä olevia ongelmia ilmenee tai et pääse kirjautumaan sisään, tarkista, että käytät oikeaa salasanaa.

2. vaihe: Kokeile näitä vianetsintävinkkejä

• Päivitä sähköpostisovellus uusimpaan versioon.
  • Käytä sovelluksen salasanaa: Jos käytät 2-vaiheista vahvistusta, kokeile kirjautua sovelluksen salasanalla.
  • Salli alemman suojaustason sovellukset: Jos et käytä 2-vaiheista vahvistusta, voit joutua myöntämään alemman suojaustason sovelluksille oikeuden käyttää tiliäsi.
  • Jos olet äskettäin vaihtanut Gmail-salasanasi, Gmail-tilin tiedot on ehkä annettava uudelleen tai Gmail-tilin asetukset on määritettävä uudelleen toisessa sähköpostisovelluksessa.
  • Jos yllä olevista vinkeistä ei ollut apua, siirry osoitteeseen https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha ja noudata sivulla olevia ohjeita.
  • Sähköpostiohjelman sisäänkirjautumismenetelmä ei välttämättä ole turvallinen. Kokeile kirjautua sisään suoraan Gmail-sovellukseen.
  • Varmista, ettei sähköpostisovellusta ole asetettu tarkistamaan viestejä liian usein. Jos sähköpostisovellus tarkistaa uudet viestit useammin kuin 10 minuutin välein, tilisi käyttö on saatettu estää.
Liian monta samanaikaista yhteyttä ‑virhe

Yhdelle tilille voi muodostaa enintään 15 IMAP-yhteyttä. Jos useat sähköpostiohjelmat noutavat viestejä Gmailista samanaikaisesti, saatat nähdä Liian monta samanaikaista yhteyttä ‑virheilmoituksen.

Jos käytät samaa Gmail-tiliä useilla sähköpostiohjelmilla tai laitteilla, sulje osa ohjelmista tai kirjaudu ulos niistä.

Suojausvarmenteen CN-virhe

Kokeile alla olevia ohjeita, jos näet tämän virheilmoituksen: Palvelin, johon yhteys on muodostettu, käyttää vahvistamatonta suojausvarmennetta. Varmenteen CN-nimi ei vastaa lähetettyä arvoa.

• Varmista, että sähköpostiohjelmassa on käytössä IMAP eikä POP.
  • Tarkista, että saapuvan postin palvelimeksi on määritetty imap.gmail.com eikä pop.gmail.com.
Sähköpostiohjelma kaatuu tai sähköpostien lataaminen kestää kauan

Syynä saattaa olla se, että liian montaa sähköpostia yritetään ladata samanaikaisesti.

Ongelman korjausohjeet:

• Muokkaa IMAP-asetuksia siten, että joitakin kansioita ei synkronoida.
  • Poista Gmail-tili sähköpostiohjelmasta ja lisää se uudelleen.
  • Määritä Gmailin IMAP-asetukset siten, että IMAP synkronoi vain kansiot, joissa on korkeintaan 10 000 sähköpostia.