POP gebruiken om Gmail-berichten met andere e-mailclients te lezen

Je kunt je Gmail-berichten openen in andere e-mailclients die POP ondersteunen, zoals Microsoft Outlook.

Stap 1: bedenk of POP de beste manier is om je e-mails te lezen

IMAP en POP zijn beide manieren om je Gmail-berichten te lezen in andere e-mailclients.

IMAP kan worden gebruikt op meerdere apparaten. E-mails worden in realtime gesynchroniseerd.

POP kan alleen worden gebruikt voor één computer. E-mails worden niet in realtime gesynchroniseerd. In plaats daarvan worden deze gedownload en beslis je zelf hoe vaak je nieuwe e-mails wilt downloaden.

Stap 2: stel POP in

Stel eerst POP in voor Gmail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Downloaden via POP' de optie POP inschakelen voor alle berichten of POP alleen inschakelen voor berichten die vanaf nu worden ontvangen.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Breng vervolgens wijzigingen aan in je e-mailclient

Ga naar je client, zoals Microsoft Outlook, en controleer deze instellingen.

Server voor inkomende berichten (POP)

pop.gmail.com

SSL vereist: ja

Poort: 995

Server voor uitgaande berichten (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL vereist: ja

TLS vereist: ja (indien beschikbaar)

Verificatie vereist: ja

Poort voor TLS/STARTTLS: 587

Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, neem je contact op met je beheerder over de juiste SMTP-configuratie.

Time-outs van de server Meer dan 1 minuut (5 wordt aanbevolen)
Volledige naam of weergavenaam Je naam
Accountnaam, gebruikersnaam of e-mailadres Je e-mailadres
Wachtwoord Je wachtwoord voor Gmail

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen bij mijn e-mailclient

Als je niet kunt inloggen bij je e-mailclient, wordt mogelijk een van de volgende fouten weergegeven:

• 'Gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geaccepteerd'
  • 'Ongeldige inloggegevens'
  • Je wordt steeds opnieuw gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren

Stap 1: controleer je wachtwoord

Als je deze problemen ondervindt of niet kunt inloggen, controleer dan eerst of je het juiste wachtwoord gebruikt.

Stap 2: probeer de volgende stappen voor probleemoplossing

• Update je e-mailclient naar de nieuwste versie.
  • Een app-wachtwoord gebruiken: als je verificatie in twee stappen gebruikt, probeer je in te loggen met een app-wachtwoord.
  • Minder veilige apps toestaan: als je geen verificatie in twee stappen gebruikt, moet je mogelijk minder veilige apps toestemming geven voor toegang tot je account.
  • Als je onlangs het Gmail-wachtwoord hebt gewijzigd, moet je de gegevens van je Gmail-account mogelijk opnieuw opgeven of je Gmail-account opnieuw instellen in je andere e-mailclient.
  • Als de bovenstaande tips niet helpen, kijk je op https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha en volg je de stappen op de pagina. Als je Gmail via je werk, school of andere organisatie gebruikt, ga je naar https://www.google.com/a/jedomein.com/UnlockCaptcha, waarbij je jedomein.com vervangt door je domeinnaam.
Ik wil e-mails met meerdere e-mailclients downloaden

Als je Gmail met meerdere e-mailclients wilt gebruiken, kun je dat het beste doen met IMAP. Als je POP moet gebruiken in plaats van IMAP, stel je de modus 'Recent' in. In de modus 'Recent' krijg je de e-mails van Gmail van de afgelopen dertig dagen te zien.

Stap 1: schakel de modus Recent in

1. Zoek op de pagina met POP-instellingen van de e-mailclient naar het veld E-mailadres of Gebruikersnaam.
  2. Plaats recent: vóór het e-mailadres. Bijvoorbeeld: recent:voorbeeld@gmail.com.

Stap 2: wijzig je POP-instellingen

Wijzig je POP-instellingen, zodat je e-mails op de server blijven.

• Outlook: Ga naar je accounts en klik op Geavanceerd en dan Kopie van berichten bewaren op de server.
  • Apple Mail: Haal op het tabblad 'Geavanceerd' het vinkje weg voor 'Kopie van server verwijderen na ophalen van bericht' (indien beschikbaar).
  • Thunderbird: Vink op het tabblad 'Serverinstellingen' het selectievakje 'Berichten op server laten staan' aan.
Foutmelding dat het account de POP-opdrachtlimiet of POP-bandbreedtelimiet heeft overschreden

Als er een foutmelding wordt weergegeven waarin staat dat het account de POP-opdrachtlimiet of POP-bandbreedtelimiet heeft overschreden, komt dit meestal doordat je POP-clients te vaak toegang hebben gehad tot je Gmail-account.

Dit kun je oplossen door je client zo in te stellen dat deze niet te vaak controleert op nieuwe berichten.

Ik kan geen e-mails sturen

Als e-mails die je via je e-mailclient stuurt in je outbox blijven staan, probeer je de volgende oplossingen:

• Als je e-mail verzendt via Apple Mail en er op dit moment 'smtp.gmail.com:username@gmail.com' staat in het veld 'Uitgaande mailserver' van je instellingen, probeer je dit te wijzigen in 'smtp.gmail.com'.
  • Zorg dat er in je SMTP-instellingen niet 'recent:' staat bij je e-mailadres.
Mijn automatische antwoorden werken niet

Als je automatische antwoorden gebruikt in je e-mailclient, zoals een afwezigheidsbericht, kan dit onder meer tot de volgende problemen leiden:

• Als je de e-mailclient gebruikt op een computer en de computer offline gaat, wordt je automatische reactie niet verzonden.
  • Als je e-mails ontvangt die niet rechtstreeks aan je zijn gestuurd, zoals via een mailinglijst, toont de automatische reactie mogelijk je e-mailadres in het antwoord aan de verzender.

Gebruik de automatische antwoorden van Gmail in plaats van die van je e-mailclient om deze problemen te voorkomen.

Mijn e-mails worden verwijderd uit Gmail

Als e-mails die je leest in een andere e-mailclient steeds worden verwijderd uit Gmail, controleer je de POP-instellingen.

1. Ga naar de pagina met instellingen voor Doorsturen en POP/IMAP.
  2. Controleer in het gedeelte 'Downloaden via POP' of 'Gmail-kopie in archief plaatsen' en 'Gmail-kopie verwijderen' zijn uitgeschakeld.
  3. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
E-mails worden niet correct gedownload

Nadat je POP hebt ingesteld in je Gmail-instellingen, worden je e-mails in batches beschikbaar gemaakt. Het kan even duren voordat je al je e-mails kunt zien.

Opmerking: Gmail downloadt een kopie van elke e-mail die je verzendt of ontvangt, met uitzondering van de e-mails in Chats, Spam en Prullenbak. Ter voorkoming van dubbele berichten downloadt Gmail geen e-mails die zijn verzonden binnen je e-mailclient, maar je kunt deze wel zien als je inlogt bij Gmail.

Als je nog steeds problemen ervaart met het downloaden van e-mails, kun je de modus Recent proberen:

1. Zoek op de pagina met POP-instellingen van de e-mailclient naar het veld E-mailadres of Gebruikersnaam.
  2. Plaats recent: vóór het e-mailadres. Bijvoorbeeld: recent:voorbeeld@gmail.com.

Als het probleem daarmee niet is opgelost, kun je proberen je Gmail-adres te verwijderen uit je e-mailclient en opnieuw toe te voegen.