Gmail-viestien lukeminen muilla sähköpostiohjelmilla POP-protokollan avulla

Voit avata Gmail-viestejä muissa POP-protokollaa tukevissa sähköpostiohjelmissa, kuten Microsoft Outlookissa.

1. vaihe: Varmista, että POP on toimivin tapa lukea viestejä

Voit lukea Gmail-viestejä muilla sähköpostiohjelmilla IMAP- ja POP-protokollien avulla.

IMAP-protokollaa voi käyttää useilla laitteilla. Tällöin sähköpostit synkronoidaan reaaliaikaisesti.

POP-protokollaa voi käyttää vain yhdellä tietokoneella. Tällöin sähköposteja ei synkronoida reaaliaikaisesti. Sen sijaan sähköpostit ladataan, ja voit itse määrittää uusien viestien lataustiheyden.

2. vaihe: POP-protokollan määrittäminen

Määritä ensin POP-asetukset Gmailissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  5. Valitse POP-lataukset-osiossa Ota POP käyttöön kaikille viesteille tai Ota POP käyttöön vain tämän jälkeen saapuville viesteille.
  6. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.

Muokkaa seuraavaksi sähköpostiohjelman asetuksia

Siirry sähköpostiohjelmaan (esim. Microsoft Outlook) ja tarkista seuraavat asetukset.

Saapuvan postin palvelin (POP)

pop.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

Portti: 995

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)

Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä

SSL-portti: 465

TLS/STARTTLS-portti: 587

Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, kirjoita mail.domain.com ja valitse sitten portti 110.

Palvelimen aikakatkaisut Yli 1 minuutti (suositus 5)
Koko nimi tai näyttönimi Oma nimi
Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoite Sähköpostiosoitteesi
Salasana Gmail-salasana

Vianetsintä

En voi kirjautua sähköpostiohjelmaani

Jos kirjautuminen sähköpostiohjelmaan ei onnistu, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa.
  • Kirjautumistiedot ovat virheelliset.
  • Sinua on pyydetty antamaan käyttäjänimi ja salasana liian monta kertaa.

1. vaihe: Tarkista salasana

Jos yllä olevia ongelmia ilmenee tai et pääse kirjautumaan sisään, tarkista, että käytät oikeaa salasanaa.

2. vaihe: Kokeile näitä vianetsintävinkkejä

• Päivitä sähköpostisovellus uusimpaan versioon.
  • Käytä sovelluksen salasanaa: Jos käytät 2-vaiheista vahvistusta, kokeile kirjautua sovelluksen salasanalla.
  • Salli alemman suojaustason sovellukset: Jos et käytä 2-vaiheista vahvistusta, voit joutua myöntämään alemman suojaustason sovelluksille oikeuden käyttää tiliäsi.
  • Jos olet äskettäin vaihtanut Gmail-salasanasi, Gmail-tilin tiedot on ehkä annettava uudelleen tai Gmail-tilin asetukset on määritettävä uudelleen toisessa sähköpostisoveluksessa.
  • Jos yllä olevista vinkeistä ei ollut apua, siirry osoitteeseen https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha ja noudata sivulla olevia ohjeita. Jos käytät Gmailia työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, siirry osoitteeseen https://www.google.com/a/omaverkkotunnus.com/UnlockCaptcha. Korvaa verkko-osoitteen omaverkkotunnus.com-osa oman verkkotunnuksesi nimellä.
Haluan ladata sähköposteja useilla sähköpostiohjelmilla

Gmailia on helpoin käyttää useilla sähköpostiohjelmilla IMAP-protokollan avulla. Jos sinun on käytettävä POP-protokollaa IMAP-protokollan sijaan, ota käyttöön viimeisimmät viestit säilyttävä noutotapa. Tällä noutotavalla näet kaikki Gmailista viimeisen 30 päivän aikana noudetut viestit.

1.vaihe: Ota käyttöön viimeisimmät viestit säilyttävä tila

1. Etsi sähköpostiohjelman POP-asetussivulta Sähköposti- tai Käyttäjänimi-kenttä.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteen eteen recent:, esimerkiksi recent:esimerkki@gmail.com.

2. vaihe: Muokkaa POP-asetuksia

Muokkaa POP-asetuksia siten, että sähköpostit jätetään palvelimelle.

• Outlook: Valitse Lisäasetukset-välilehdellä Jätä viestin kopio palvelimeen.

• Apple Mail: Siirry Lisäasetukset-välilehdelle ja poista Poista haettujen viestien kopiot palvelimelta ‑valintaneliön valinta.
  • Thunderbird: Valitse Palvelinasetukset-välilehdellä Jätä viestit palvelimelle ‑valintaruutu.
Tilin POP-komentojen tai kaistanleveyden rajojen ylittymisvirhe

Jos näet virheilmoituksen, jossa kerrotaan tilin POP-komentojen tai kaistanleveyden enimmäisrajojen ylittymisestä, POP-ohjelmat ovat kirjautuneet Gmail-tilillesi liian usein.

Voit korjata ongelman muokkaamalla ohjelman asetuksia siten, että uudet viestit tarkistetaan harvemmin.

Sähköpostien lähetys ei onnistu

Jos sähköpostiohjelmalla lähettämäsi viestit jumittuvat lähetettyjen viestien kansioon, kokeile näitä ohjeita:

• Jos lähetät viestejä Apple Maililla ja asetusten Lähtevän postin palvelin ‑kenttään on nyt määritetty smtp.gmail.com:käyttäjänimi@gmail.com, kirjoita kenttään smtp.gmail.com.
  • Tarkista, ettei SMTP-asetuksissa sähköpostiosoitteen eteen ole lisätty recent:-osaa.
Automaattiset vastaukset eivät toimi

Jos luot automaattisia vastauksia, kuten poissaoloviestejä, sähköpostiohjelmallasi, käytössä saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

• Jos käytät sähköpostiohjelmaa tietokoneella ja internetyhteys katkeaa, automaattisia vastauksia ei lähetetä.
  • Jos saat epäsuorasti lähetettyjä sähköposteja, kuten postituslistojen viestejä, lähettäjälle lähetettävässä automaattisessa vastauksessa saatetaan näyttää sähköpostiosoitteesi.

Ongelmia ei ilmene, kun käytät Gmailin poissaolo- tai lomaviestiä sähköpostiohjelman vastaavan toiminnon sijaan.

Sähköpostini on poistettu Gmailista

Jos muussa sähköpostiohjelmassa lukemasi sähköpostit poistetaan Gmailista, tarkista POP-asetukset.

1. Siirry Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑asetussivulle.
  2. Varmista POP-lataukset-osiossa, että "arkistoi Gmailin kopio" tai "poista Gmail-kopio" ei ole valittuna.
  3. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.
Sähköposteja ei ladata oikein

Kun olet määrittänyt POP-asetukset Gmailin asetuksissa, sähköpostit tulevat näkyviin erissä. Kaikkien sähköpostien näkyminen voi kestää hetken.

Huom. Gmail lataa kopion kaikista lähettämistäsi ja vastaanottamistasi sähköposteista, lukuun ottamatta chatissa, roskapostissa ja roskakorissa olevia sähköposteja. Ylimääräisiltä kopioilta vältytään, koska Gmail ei lataa sähköpostiohjelmalla lähettämiäsi viestejä. Kyseiset viestit näkyvät kuitenkin, kun kirjaudut Gmailiin.

Jos sähköpostien latauksessa ilmenee ongelmia, kokeile viimeisimmät viestit säilyttävää noutotapaa:

1. Etsi sähköpostiohjelman POP-asetussivulta Sähköposti- tai Käyttäjänimi-kenttä.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteen eteen recent:, esimerkiksi recent:esimerkki@gmail.com.

Jos ongelma ei korjaannu, poista Gmail-osoite sähköpostiohjelmasta ja lisää se uudelleen.