Gmail-viestien lukeminen muilla sähköpostiohjelmilla POP-protokollan avulla

Voit avata Gmail-viestejä muissa POP-protokollaa tukevissa sähköpostiohjelmissa, kuten Microsoft Outlookissa.

1. vaihe: Varmista, että POP on toimivin tapa lukea viestejä

Voit lukea Gmail-viestejä muilla sähköpostiohjelmilla IMAP- ja POP-protokollien avulla.

IMAP-protokollaa voi käyttää useilla laitteilla. Tällöin sähköpostit synkronoidaan reaaliaikaisesti.

POP-protokollaa voi käyttää vain yhdellä tietokoneella. Tällöin sähköposteja ei synkronoida reaaliaikaisesti. Sen sijaan sähköpostit ladataan, ja voit itse määrittää uusien viestien lataustiheyden.

2. vaihe: POP-protokollan määrittäminen

Määritä ensin POP-asetukset Gmailissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  4. Valitse POP-lataus-osiosta Ota POP käyttöön kaikille viesteille tai Ota POP käyttöön vain tämän jälkeen saapuville viesteille.
  5. Klikkaa sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Muokkaa seuraavaksi sähköpostiohjelman asetuksia

Siirry sähköpostiohjelmaan (esim. Microsoft Outlook) ja tarkista seuraavat asetukset.

Saapuvan postin palvelin (POP)

pop.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

Portti: 995

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

smtp.gmail.com

SSL käytössä: Kyllä

TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)

Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä

TLS/STARTTLS-portti: 587

Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, pyydä asianmukaiset SMTP-määritykset järjestelmänvalvojalta.

Palvelimen aikakatkaisut Yli 1 minuutti (suositus 5)
Koko nimi tai näyttönimi Oma nimi
Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoite Sähköpostiosoitteesi
Salasana Gmail-salasana

Vianetsintä

En voi kirjautua sähköpostiohjelmaani

Jos kirjautuminen sähköpostiohjelmaan ei onnistu, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa.
  • Kirjautumistiedot ovat virheelliset.
  • Sinua on pyydetty antamaan käyttäjänimi ja salasana liian monta kertaa.

1. vaihe: Tarkista salasana

Jos yllä olevia ongelmia ilmenee tai et pääse kirjautumaan sisään, tarkista, että käytät oikeaa salasanaa.

2. vaihe: Kokeile näitä vianetsintävinkkejä

• Päivitä sähköpostisovellus uusimpaan versioon.
  • Käytä sovelluksen salasanaa: Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta, kokeile kirjautua sisään sovelluksen salasanalla.
  • Salli alemman suojaustason sovellukset: Jos et käytä kaksivaiheista vahvistusta, voit joutua myöntämään alemman suojaustason sovelluksille oikeuden käyttää tiliäsi.
  • Jos olet äskettäin vaihtanut Gmail-salasanasi, Gmail-tilin tiedot on ehkä annettava uudelleen tai Gmail-tilin asetukset on määritettävä uudelleen toisessa sähköpostisovelluksessa.
  • Jos yllä olevista vinkeistä ei ollut apua, siirry osoitteeseen https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha ja seuraa sivulla olevia ohjeita. Jos käytät Gmailia työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, siirry osoitteeseen https://www.google.com/a/omaverkkotunnus.com/UnlockCaptcha. Korvaa verkko-osoitteen omaverkkotunnus.com-osa oman verkkotunnuksesi nimellä.
Haluan ladata sähköposteja useilla sähköpostiohjelmilla

Gmailia on helpointa käyttää useilla sähköpostiohjelmilla IMAP-protokollan avulla. Jos sinun on käytettävä POP-protokollaa IMAP-protokollan sijaan, ota käyttöön viimeisimmät viestit säilyttävä tila. Se näyttää Gmailin sähköpostit viimeisen 30 päivän ajalta.

1.vaihe: Ota käyttöön viimeisimmät viestit säilyttävä tila

1. Etsi sähköpostiohjelman POP-asetussivulta Sähköposti- tai Käyttäjänimi-kenttä.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteen eteen recent:, esimerkiksi recent:esimerkki@gmail.com.

2. vaihe: Muokkaa POP-asetuksia

Muokkaa POP-asetuksia siten, että sähköpostit jätetään palvelimelle.

• Outlook: Valitse Tilit, klikkaa Lisäasetukset ja sitten Jätä viestistä kopio palvelimelle.
  • Apple Mail: Siirry Lisävalinnat-välilehdelle ja poista Poista haettujen viestien kopiot palvelimelta ‑ruudun valinta.
  • Thunderbird: Valitse Palvelinasetukset-välilehdeltä Jätä viestit palvelimelle ‑valintaruutu.
Tilin POP-komentojen tai kaistanleveyden rajojen ylittymisvirhe

Jos näet virheilmoituksen, jossa kerrotaan tilin POP-komentojen tai kaistanleveyden enimmäisrajojen ylittymisestä, POP-ohjelmat ovat kirjautuneet Gmail-tilillesi liian usein.

Voit korjata ongelman muokkaamalla ohjelman asetuksia siten, että uudet viestit tarkistetaan harvemmin.

Sähköpostien lähetys ei onnistu

Jos sähköpostiohjelmalla lähettämäsi viestit jumittuvat lähetettyjen viestien kansioon, kokeile näitä ohjeita:

• Jos lähetät viestejä Apple Maililla ja asetusten Lähtevän postin palvelin ‑kenttään on nyt määritetty smtp.gmail.com:käyttäjänimi@gmail.com, kirjoita kenttään smtp.gmail.com.
  • Tarkista, ettei SMTP-asetuksissa sähköpostiosoitteen eteen ole lisätty recent:-osaa.
Automaattiset vastaukset eivät toimi

Jos luot sähköpostiohjelmallasi automaattisia vastauksia, kuten poissaoloviestejä, käytössä saattaa esiintyä seuraavia ongelmia:

• Jos käytät sähköpostiohjelmaa tietokoneella ja internetyhteys katkeaa, automaattisia vastauksia ei lähetetä.
  • Jos saat epäsuorasti lähetettyjä sähköposteja, kuten postituslistojen viestejä, lähettäjälle lähetettävässä automaattisessa vastauksessa saatetaan näyttää sähköpostiosoitteesi.

Ongelmia ei esiinny, kun käytät Gmailin poissaolo‑ tai lomaviestiä sähköpostiohjelman vastaavan toiminnon sijaan.

Sähköpostini on poistettu Gmailista

Jos muussa sähköpostiohjelmassa lukemasi sähköpostit poistetaan Gmailista, tarkista POP-asetukset.

1. Siirry Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑asetussivulle.
  2. Varmista POP-lataus-osiosta, ettei Arkistoi Gmailin kopio tai Poista Gmailin kopio ole valittuna.
  3. Klikkaa sivun alareunasta Tallenna muutokset.
Sähköposteja ei ladata oikein

Kun olet tehnyt POP-määritykset Gmailin asetuksissa, sähköpostit tulevat näkyviin erissä. Kaikkien sähköpostien näkyminen voi kestää hetken.

Huom. Gmail lataa kopion kaikista lähettämistäsi ja vastaanottamistasi sähköposteista, lukuun ottamatta chatissa, roskapostissa ja roskakorissa olevia sähköposteja. Ylimääräisiltä kopioilta vältytään, koska Gmail ei lataa sähköpostiohjelmalla lähettämiäsi viestejä. Kyseiset viestit näkyvät kuitenkin, kun kirjaudut Gmailiin.

Jos sähköpostien latauksessa ilmenee ongelmia, kokeile viimeisimmät viestit säilyttävää noutotapaa:

1. Etsi sähköpostiohjelman POP-asetussivulta Sähköposti- tai Käyttäjänimi-kenttä.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteen eteen recent:, esimerkiksi recent:esimerkki@gmail.com.

Jos ongelma ei korjaannu, poista Gmail-osoite sähköpostiohjelmasta ja lisää se uudelleen.