Kontrollera säkerheten för din e-post

När det är möjligt skyddar Gmail dina uppgifter genom att automatiskt kryptera dina meddelanden, det vill säga omvandla dem till kod under leveransen. Det här säkerhetsverktyget kallas Transport Layer Security (TLS) och bidrar till att förhindra att andra läser din e-post.

Kontrollera meddelanden

Om du använder en dator eller en Android-enhet visas Ingen TLS Ingen TLS vid e-postmeddelanden som inte skyddas med detta säkerhetsverktyg. Ikonen föreställer ett öppet rött lås och betyder att andra kan ha åtkomst till meddelandet.

Meddelanden du skickar

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Skriv Skriv nere till höger.
  3. Ange mottagarens e-postadress i fältet Till, Kopia eller Hemlig kopia.
  4. Kontrollera om Ingen TLS Ingen TLS visas till höger om fältet Ämne.

Om ikonen visas är kanske meddelandet du skickar inte krypterat. Skicka inte konfidentiella dokument som skatteformulär eller kontrakt till den e-postadressen.

Meddelanden som du har tagit emot

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på ett meddelande.
  3. Titta efter Ingen TLS Ingen TLS under avsändarens namn.

Om ikonen visas kan det hända att meddelandet inte är krypterat.

Därför är vissa e-postmeddelanden inte krypterade

För att säkerhetsverktyget ska fungera måste både avsändarens och mottagarens e-postleverantör alltid använda TLS. Läs mer om e-postleverans med TLS.

Varningen Ingen TLS i meddelanden jag svarar på

Vissa e-postleverantörer skickar meddelanden till Gmail-adresser med TLS men kan inte ta emot krypterade meddelanden.

Om du svarar på dessa meddelanden kan den här ikonen visas även om du skickar från Gmail.

Varningen Ingen TLS stämmer inte

Ibland visas varningen Ingen TLS även om meddelandet är skyddat med kryptering, till exempel om

• kryptering inte har fungerat för en viss e-postleverantör tidigare
  • Gmail inte skickar meddelandet direkt. Ikonen kan till exempel visas om du har konfigurerat ett anpassat domännamn som namn@dindomän.com.