Sjekk at e-posten din er beskyttet

Når det er mulig, beskyttes informasjonen din i Gmail med automatisk kryptering av e-postene dine. Det betyr at de gjøres om til kode under leveringen. Dette sikkerhetsverktøyet heter Transport Layer Security (TLS), og det hindrer at andre leser e-postene dine.

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Sjekk e-poster

Hvis du bruker en datamaskin eller en Android-enhet, ser du «Ikke TLS» Ikke TLS ved e-poster som ikke er beskyttet av dette sikkerhetsverktøyet. Ikonet er en åpen, rød hengelås og betyr at e-posten kanskje kan leses av andre.

«Ikke TLS»-ikonet med en åpen hengelås vises kun for

• Gmail-kontoer for forbrukere (gmail.com)
  • bedriftsabonnementer med vertsbasert S/MIME aktivert

E-poster du sender

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Skriv ny  nederst til høyre.
  3. Skriv inn mottakerens e-postadresse i «Til»-, «Kopi»- eller «Blindkopi»-feltet.
  4. Se etter Ikke TLS Ikke TLS til høyre for «Emne»-feltet.

Viktig: Hvis du ser ikonet, er det ikke sikkert at e-posten er beskyttet med kryptering. Ikke send noe konfidensielt, som skatteskjemaer eller kontrakter, til den adressen.

E-poster du har mottatt

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på en e-post.
  3. Se etter Ikke TLS Ikke TLS under avsenderens navn.

Viktig: Hvis du ser ikonet, er det ikke sikkert at e-posten er beskyttet med kryptering.

Hvorfor er noen e-poster ikke kryptert?

Både avsenderens og mottakerens e-postleverandør må alltid bruke TLS for at dette sikkerhetsverktøyet skal fungere. Les mer om e-postlevering med TLS.

«Ikke TLS»-advarsel på e-poster jeg svarer på

Enkelte e-postleverandører kan sende e-poster til Gmail-adresser med TLS, men kan ikke motta krypterte e-poster.

Hvis du svarer på disse e-postene, kan dette ikonet vises selv om du sender fra Gmail.

«Ikke TLS»-advarselen er feil

Av og til kan du få en «Ikke TLS»-advarsel selv om e-posten er beskyttet med kryptering – for eksempel når

• kryptering ikke har fungert for en bestemt e-postleverandør tidligere;
  • Gmail ikke sender e-posten direkte. (For eksempel kan dette ikonet vises hvis du har konfigurert et egendefinert domenenavn, for eksempel navn@domenetditt.no.)