Sähköpostien tietoturvan tarkistaminen

Gmail suojaa tietojasi salaamalla sähköpostiviestisi automaattisesti aina kun mahdollista. Salaus muuttaa viestit lähetyksen ajaksi koodimuotoon. Käytetty menetelmä on nimeltään TLS-salaus, ja se auttaa estämään muita henkilöitä lukemasta sähköpostejasi.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Viestien tarkistaminen

Jos käytät tietokonetta tai Android-laitetta, salaamattomat viestit on merkitty Ei TLS-salausta ‑kuvakkeella Ei TLS-salausta. Avatun punaisen riippulukon näköinen kuvake tarkoittaa, että joku voi ehkä lukea kyseisen sähköpostiviestin.

Ei TLS-salausta ‐kuvake näkyy vain

• Gmailin kuluttajatileillä (gmail.com)
  • Enterprise-tileillä, joilla S/MIME-hostaus on käytössä.

Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen turvallisesti

"Ei TLS-salausta" ‑kuvaketta  Ei TLS-salausta ei näytetä iPhonella ja iPadilla. Voit lähettää ja vastaanottaa viestejä turvallisesti seuraamalla näitä suojausohjeita.

Miksi kaikkia viestejä ei välttämättä salata

Suojausmenetelmä toimii vain, kun sekä viestin lähettäjän että vastaanottajan sähköpostipalvelu käyttää aina TLS-salausta. Lue lisää sähköpostien toimittamisesta TLS-salauksen avulla.

Viestiin vastattaessa näkyvä Ei TLS-salausta ‑varoitus

Jotkin sähköpostipalvelut lähettävät viestit Gmailin käyttäjille TLS-protokollalla mutta eivät tue salattujen viestien vastaanottamista.

Kun vastaat tällaiseen viestiin, voit nähdä varoituskuvakkeen, vaikka olet lähettämässä viestiä Gmailista.

Virheellinen Ei TLS-salausta ‑varoitus

Joskus saatat nähdä Ei TLS-salausta ‑varoituksen, vaikka viesti olisikin salattu. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi seuraavat:

• Salaus ei ole aiemmin toiminut tietyssä sähköpostipalvelussa
  • Gmail ei lähetä viestiä suoraan. Varoituskuvake voi näkyä esimerkiksi silloin, kun sähköpostiosoitteessa käytetään muokattua verkkotunnusta (kuten nimi@omaverkkotunnus.com).