Sähköpostien tietosuojan tarkistaminen

Gmail suojaa tietojasi salaamalla sähköpostiviestisi automaattisesti aina kun mahdollista. Salaus muuttaa viestit lähetyksen ajaksi koodimuotoon. Käytetty menetelmä on nimeltään TLS-salaus, ja se auttaa estämään muita henkilöitä lukemasta sähköpostejasi.

Viestien tarkistaminen

Jos käytät tietokonetta tai Android-laitetta, salaamattomat viestit on merkitty Ei TLS-salausta ‑kuvakkeella Ei TLS-salausta. Avatun punaisen riippulukon näköinen kuvake tarkoittaa, että joku saattaa voida lukea kyseisen sähköpostiviestin.

Lähetettävät viestit

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Kirjoita Kirjoita viesti.
  3. Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite Vast. ott-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.
  4. Katso, näkyykö Aihe-kentän oikealla puolella Ei TLS-salausta ‑kuvake Ei TLS-salausta.

Jos kuvake näkyy lähetettävässä viestissä, viestiä ei ehkä salata. Älä lähetä luottamuksellisia dokumentteja, kuten verolomakkeita tai sopimuksia kyseiseen osoitteeseen.

Vastaanotetut viestit

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta viestiä.
  3. Katso, näkyykö lähettäjän nimen alla Ei TLS-salausta ‑kuvake Ei TLS-salausta.

Jos näet kuvakkeen, viestiä ei ehkä salata.

Kaikkia viestejä ei salata

Suojausmenetelmä toimii vain, kun sekä viestin lähettäjän että vastaanottajan sähköpostipalvelu tukee TLS-salausta. Tutustu lähetettävien viestien TLS-salauksen lisätietoihin.

Viestiin vastattaessa näkyvä Ei TLS-salausta ‑varoitus

Jotkin sähköpostipalvelut lähettävät viestit Gmailin käyttäjille TLS-protokollalla mutta eivät tue salattujen viestien vastaanottamista.

Kun vastaat tällaiseen viestiin, voit nähdä varoituskuvakkeen, vaikka olet lähettämässä viestiä Gmailista.

Virheellinen Ei TLS-salausta ‑varoitus

Joskus saatat nähdä Ei TLS-salausta ‑varoituksen, vaikka viesti olisikin salattu. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi seuraavat:

• Salaus ei ole aiemmin toiminut tietyssä sähköpostipalvelussa
  • Gmail ei lähetä viestiä suoraan. Varoituskuvake voi näkyä esimerkiksi silloin, kun sähköpostiosoitteessa käytetään muokattua verkkotunnusta (kuten nimi@omaverkkotunnus.com).