Sähköpostien tietoturvan tarkistaminen

Gmail suojaa tietojasi salaamalla sähköpostiviestisi automaattisesti aina kun mahdollista. Salaus muuttaa viestit lähetyksen ajaksi koodimuotoon. Käytetty menetelmä on nimeltään TLS-salaus, ja se auttaa estämään muita henkilöitä lukemasta sähköpostejasi.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun.

Viestien tarkistaminen

Jos käytät tietokonetta tai Android-laitetta, salaamattomat viestit on merkitty Ei TLS-salausta ‑kuvakkeella Ei TLS-salausta. Avatun punaisen riippulukon näköinen kuvake tarkoittaa, että joku voi ehkä lukea kyseisen sähköpostiviestin. TLS-lukkokuvake näkyy vain, kun viestejä lähetetään Enterprise-tilausten ja @gmail.com-tilien välillä.

Lähetettävät viestit

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Kirjoita .
  3. Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite Vastaanot.-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.
  4. Katso, näkyykö Aihe-kentän oikealla puolella "Ei TLS-salausta" ‑kuvake Ei TLS-salausta.

Tärkeää: Jos näet kuvakkeen, viestiä ei ehkä salata. Älä lähetä kyseiseen osoitteeseen luottamuksellisia dokumentteja, kuten verolomakkeita tai sopimuksia.

Vastaanotetut viestit

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta viestiä.
  3. Katso, näkyykö lähettäjän nimen kohdalla "Ei TLS-salausta" ‑kuvake Ei TLS-salausta.

Tärkeää: Jos näet kuvakkeen, viestiä ei ehkä salata.

Miksi kaikkia viestejä ei välttämättä salata

Suojausmenetelmä toimii vain, kun sekä viestin lähettäjän että vastaanottajan sähköpostipalvelu käyttää aina TLS-salausta. Lue lisää sähköpostien toimittamisesta TLS-salauksen avulla.

Viestiin vastattaessa näkyvä Ei TLS-salausta ‑varoitus

Some email providers send messages to Gmail addresses using TLS but can't receive encrypted messages.

If you reply to these messages, this icon could show up even though you're sending from Gmail.

Virheellinen Ei TLS-salausta ‑varoitus

Joskus saatat nähdä Ei TLS-salausta ‑varoituksen, vaikka viesti olisikin salattu. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi seuraavat:

• Salaus ei ole aiemmin toiminut tietyssä sähköpostipalvelussa
  • Gmail ei lähetä viestiä suoraan. Varoituskuvake voi näkyä esimerkiksi silloin, kun sähköpostiosoitteessa käytetään muokattua verkkotunnusta (kuten nimi@omaverkkotunnus.com).

Muita lähteitä