Se, om dine mails er beskyttet

Hvis det er muligt, beskytter Gmail dine oplysninger ved automatisk at kryptere dine mails, hvilket omdanner dem til kode under levering. Dette sikkerhedsværktøj kaldes Transport Layer Security (TLS) og hjælper med at forhindre andre i at læse dine mails.

Tjek meddelelser

Hvis du bruger en computer eller Android-enhed, vises ikonet Ingen TLS Ingen TLS i mails, der ikke er beskyttet af dette sikkerhedsværktøj. Ikonet ligner en åben rød lås, og det betyder, at andre muligvis kan læse mailen.

Meddelelser, du sender

1. Åbn Gmail-appen Gmail på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Skriv Skriv nederst til højre.
  3. Indtast modtagerens mailadresse i feltet "Til", "Cc" eller "Bcc".
  4. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS til højre for feltet "Emne".

Hvis ikonet vises, kan den meddelelse, du er ved at sende, muligvis ikke krypteres. Undlad at sende dokumenter med fortroligt indhold, f.eks. skattepapirer eller kontrakter, til denne mailadresse.

Meddelelser, du modtager

1. Åbn Gmail-appen Gmail på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på en meddelelse.
  3. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS under afsenderens navn.

Hvis ikonet vises, er meddelelsen muligvis ikke beskyttet af kryptering.

Årsager til, at nogle mails ikke er krypteret

Dette sikkerhedsværktøj fungerer kun, når både afsenderens og modtagerens mailudbydere altid bruger TLS. Få flere oplysninger om maillevering med TLS.

Advarslen "Ingen TLS" i meddelelser, jeg besvarer

Nogle mailudbydere bruger TLS, når de sender meddelelser til Gmail-adresser, men de kan ikke modtage krypterede meddelelser.

Hvis du svarer på disse meddelelser, vises dette ikon muligvis, selvom du sender fra Gmail.

Advarslen "Ingen TLS" er forkert

Nogle gange vises advarslen "Ingen TLS", selvom en meddelelse er beskyttet af kryptering. Det kan f.eks. ske, når:

• Kryptering ikke har fungeret for en bestemt mailudbyder tidligere
  • Det ikke direkte er Gmail, der sender meddelelsen. Ikonet kan f.eks. blive vist, hvis du har oprettet et brugerdefineret domænenavn såsom navn@ditdomæne.dk