Se, om dine mails er beskyttede

Når det er muligt, beskytter Gmail dine oplysninger ved automatisk at kryptere dine mails, hvilket omdanner dem til kode under levering. Dette sikkerhedsværktøj kaldes Transport Layer Security (TLS) og hjælper med at forhindre andre i at læse dine mails.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en gratis Google Workspace prøveperiode.

Tjek meddelelser

Hvis du bruger en computer eller Android-enhed, vises ikonet for Ingen TLS Ingen TLS i mails, der ikke er beskyttet af dette sikkerhedsværktøj. Ikonet ligner en åben rød lås, og det betyder, at andre muligvis kan læse mailen. TLS-låsen vises kun, når der udveksles meddelelser mellem Enterprise-abonnementer og @gmail.com-konti.

Meddelelser, du sender

1. Åbn Gmail-appen på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Skriv nederst til højre.
  3. Skriv modtagerens mailadresse i feltet "Til", "Cc" eller "Bcc".
  4. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS til højre for feltet "Emne".

Vigtigt! Hvis ikonet vises, er meddelelsen muligvis ikke beskyttet af kryptering. Undlad at sende dokumenter med fortroligt indhold, f.eks. skattepapirer eller kontrakter, til den pågældende mailadresse.

Meddelelser, du modtager

1. Åbn Gmail-appen på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på en meddelelse.
  3. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS under afsenderens navn.

Vigtigt! Hvis ikonet vises, er meddelelsen muligvis ikke beskyttet af kryptering.

Årsager til, at nogle mails ikke er krypteret

Dette sikkerhedsværktøj fungerer kun, når både afsenderens og modtagerens mailudbydere altid bruger TLS. Få flere oplysninger om maillevering med TLS.

Advarslen "Ingen TLS" i meddelelser, jeg besvarer

Some email providers send messages to Gmail addresses using TLS but can't receive encrypted messages.

If you reply to these messages, this icon could show up even though you're sending from Gmail.

Advarslen "Ingen TLS" er forkert

Nogle gange vises advarslen "Ingen TLS", selvom en meddelelse er beskyttet af kryptering. Det kan f.eks. ske, når:

• Kryptering ikke har fungeret for en bestemt mailudbyder tidligere
  • Det ikke direkte er Gmail, der sender meddelelsen. Ikonet kan f.eks. blive vist, hvis du har oprettet et brugerdefineret domænenavn som f.eks. navn@ditdomæne.dk.