Comprovar la seguretat dels correus electrònics

En la mesura que sigui possible, Gmail encripta els correus electrònics automàticament per protegir la vostra informació, és a dir, els transforma en codi durant l'enviament. Aquesta eina de seguretat es diu seguretat de la capa de transport (TLS) i evita que altres persones puguin llegir els vostres correus electrònics.

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Comprovar els missatges

A l'ordinador o en dispositius Android, els correus electrònics que no estan protegits amb aquesta eina de seguretat contenen la icona Sense TLS Sense TLS, un cadenat vermell obert que indica que altres persones podrien llegir el correu.

El cadenat obert de Sense TLS només apareix per a:

• Comptes de consumidor de Gmail (gmail.com)
  • Subscripcions d'Enterprise amb S/MIME allotjat i activat

Missatges que envieu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Gmail .
  2. A la part inferior dreta, toqueu Redacta .
  3. Introduïu l'adreça electrònica del destinatari als camps "Per a", "Cc" o "Cco".
  4. A la part dreta del camp "Assumpte", cerqueu Sense TLS Sense TLS.

Important: si veieu la icona, és possible que el missatge no estigui protegit mitjançant encriptació. Si és així, no envieu documents confidencials, com ara models d'impostos o contractes, a aquesta adreça electrònica.

Missatges que rebeu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Gmail .
  2. Toqueu un missatge.
  3. A sota del nom del remitent, cerqueu Sense TLS Sense TLS.

Important: si veieu la icona, és possible que el missatge no estigui protegit mitjançant encriptació.

Per què alguns correus electrònics no s'encripten

Perquè funcioni aquesta eina de seguretat, els proveïdors de correu electrònic tant del remitent com del destinatari han d'utilitzar TLS. Obteniu més informació sobre l'enviament de correus electrònics amb TLS.

L'advertiment "Sense TLS" es mostra en respondre a alguns missatges

Alguns proveïdors de correu electrònic envien missatges a adreces electròniques de Gmail amb TLS, però no poden rebre missatges encriptats.

Si responeu a aquests missatges, és possible que es mostri la icona, encara que estigueu enviant el correu des de Gmail.

L'advertiment "Sense TLS" no és correcte

De vegades, encara que el missatge estigui encriptat, es mostra l'advertiment "Sense TLS", com ara en els casos següents:

• L'encriptació d'algun dels proveïdors de correu electrònic ha fallat anteriorment.
  • Gmail no envia el missatge directament. Per exemple, si heu configurat un nom de domini personalitzat, com ara nom@domini.com, és possible que es mostri la icona.