Comprovar la seguretat dels correus electrònics

En la mesura que sigui possible, Gmail encripta els correus electrònics automàticament per protegir la vostra informació, és a dir, els transforma en codi durant l'enviament. Aquesta eina de seguretat es diu Seguretat de la capa de transport (TLS) i evita que altres persones puguin llegir els vostres correus.

Comprovar els missatges

A l'ordinador o en dispositius Android, els correus electrònics que no estan protegits amb aquesta eina de seguretat contenen la icona Sense TLS Sense TLS. Aquesta icona és un cadenat vermell obert que indica que altres persones podrien llegir el correu.

Missatges que envieu

1. Obriu l'aplicació Gmail Gmail al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A la part inferior dreta, toqueu Redacta Redacta.
  3. Introduïu les adreces electròniques dels destinataris als camps "Per a", "Cc" o "Cco".
  4. A la dreta del camp "Assumpte", cerqueu la icona Sense TLS Sense TLS.

Si veieu la icona, és possible que el missatge que esteu a punt d'enviar no estigui encriptat. Si és així, no envieu documents confidencials, com ara models d'impostos o contractes, a l'adreça electrònica del destinatari.

Missatges que rebeu

1. Obriu l'aplicació Gmail Gmail al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Toqueu un missatge.
  3. Cerqueu la icona Sense TLS Sense TLS a sota del nom del remitent.

Si veieu la icona, és possible que el missatge no estigui protegit mitjançant encriptació.

Per què alguns correus electrònics no s'encripten

Perquè aquesta eina de seguretat funcioni, els proveïdors de correu electrònic tant del remitent com del destinatari han d'utilitzar sempre TLS. Obteniu més informació sobre l'enviament de correus electrònics amb TLS.

L'advertiment "Sense TLS" es mostra en respondre a alguns missatges

Alguns proveïdors de correu electrònic envien missatges a adreces electròniques de Gmail amb TLS, però no poden rebre missatges encriptats.

Si responeu a aquests missatges, és possible que es mostri la icona, tot i que estigueu enviant el correu des de Gmail.

L'advertiment "Sense TLS" no és correcte

De vegades, encara que el missatge estigui encriptat, es mostra l'advertiment "Sense TLS", com ara en els casos següents:

• L'encriptació d'algun dels proveïdors de correu electrònic ha fallat anteriorment.
  • Gmail no envia el missatge directament. Per exemple, si heu configurat un nom de domini personalitzat, com ara nom@domini.com, és possible que es mostri la icona.