Se, om dine mails er beskyttede

Når det er muligt, beskytter Gmail dine oplysninger ved automatisk at kryptere dine mails, hvilket omdanner dem til kode under levering. Dette sikkerhedsværktøj kaldes Transport Layer Security (TLS) og hjælper med at forhindre andre i at læse dine mails.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Tjek meddelelser

Hvis du bruger en computer eller Android-enhed, vises ikonet for Ingen TLS Ingen TLS i mails, der ikke er beskyttet af dette sikkerhedsværktøj. Ikonet ligner en åben rød lås, og det betyder, at andre muligvis kan læse mailen.

Den åbne lås for Ingen TLS vises kun for:

• Gmail-forbrugerkonti (gmail.com)
  • Virksomhedsabonnementer med hostet S/MIME aktiveret

Meddelelser, du sender

1. Log ind på Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Skriv modtagerens mailadresse i feltet "Til", "Cc" eller "Bcc".
  4. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS til højre for modtagerens mailadresse.

Vigtigt! Hvis ikonet vises, er meddelelsen muligvis ikke beskyttet af kryptering. Undlad at sende dokumenter med fortroligt indhold, f.eks. skattepapirer eller kontrakter, til den pågældende mailadresse.

Meddelelser, du modtager

Vigtigt! Hvis ikonet vises, er meddelelsen muligvis ikke beskyttet af kryptering.

1. Log ind på Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Kig efter Ingen TLS Ingen TLS under afsenderens navn.

Årsager til, at nogle mails ikke er krypteret

Dette sikkerhedsværktøj fungerer kun, når både afsenderens og modtagerens mailudbydere altid bruger TLS. Få flere oplysninger om maillevering med TLS.

Advarslen "Ingen TLS" i meddelelser, jeg besvarer

Nogle mailudbydere bruger TLS, når de sender meddelelser til Gmail-adresser, men de kan ikke modtage krypterede meddelelser.

Hvis du svarer på disse meddelelser, vises dette ikon muligvis, selvom du sender fra Gmail.

Advarslen "Ingen TLS" er forkert

Nogle gange vises advarslen "Ingen TLS", selvom en meddelelse er beskyttet af kryptering. Det kan f.eks. ske, når:

• Kryptering ikke har fungeret for en bestemt mailudbyder tidligere
  • Det ikke direkte er Gmail, der sender meddelelsen. Ikonet kan f.eks. blive vist, hvis du har oprettet et brugerdefineret domænenavn som f.eks. navn@ditdomæne.dk.