Ik heb een foutmelding ontvangen in Gmail

Als je een foutmelding ontvangt wanneer je Gmail gebruikt, zoals 'Tijdelijke fout' of 'Oeps', kun je deze pagina gebruiken om het probleem op te lossen.

'Tijdelijke fout'

Als je een 'Tijdelijke fout (502)' ontvangt wanneer je inlogt bij Gmail, is je e-mail tijdelijk niet beschikbaar. Deze fout wordt meestal snel verholpen, dus je kunt binnen een paar minuten weer opnieuw proberen in te loggen. Ook al kun je even niet inloggen, je berichten en persoonlijke gegevens blijven veilig.

'Oeps' of een andere fout

Als je een van deze foutmeldingen ontvangt (of een andere fout die niet hieronder wordt vermeld), voer je de onderstaande stappen uit om het probleem op te lossen:

• 'Onjuist verzoek: je client heeft een ongeldig of illegaal verzoek gedaan'
  • 'Oeps' (602, 500, 102, 009, 103)
Stap 2: Controleer je browserextensies of applicaties

Extensies of add-ons die je hebt geïnstalleerd in je browser of applicaties op je computer zorgen er soms voor dat Gmail niet goed werkt.

Schakel deze extensies en applicaties één voor één tijdelijk uit, waarna je Gmail weer gebruikt om te bekijken of dat het probleem oplost.

Als je Gmail wilt proberen te gebruiken zonder extensies, open je Gmail via de incognitomodus of de modus voor privé browsen in je browser.

Stap 3: Wis het cachegeheugen en de cookies van je browser

Wis het cachegeheugen en de cookies van je browser en gebruik Gmail vervolgens opnieuw om te bekijken of dat het probleem oplost.

Stap 4: Controleer je Gmail-labs

Als je labs hebt ingeschakeld, probeer je Gmail te openen door naar https://mail.google.com/?labs=0 te gaan.

Als het probleem hiermee is opgelost, schakel je de labs één voor één uit om erachter te komen welke lab-functie het probleem veroorzaakt:

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Labs.
  5. Selecteer Uitschakelen naast een lab-functie die je hebt ingeschakeld.
  6. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

De bovenstaande stappen hebben niet geholpen

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, controleer je het statusdashboard voor apps om te zien of er een bekend probleem is met Gmail.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.