Sikkerhetstips for Gmail

Følg fremgangsmåten nedenfor for å gjøre Gmail-kontoen din enda sikrere.

Hvis du tror noen har uautorisert tilgang til kontoen din, må du tilbakestille passordet ditt med en gang.

Trinn 1: Gjennomfør en sikkerhetssjekk

Gå til siden for sikkerhetssjekk. Der kan du blant annet legge til alternativer for kontogjenoppretting, konfigurere 2-trinns bekreftelse for ekstra kontosikkerhet og sjekke kontotillatelsene dine.

Start sikkerhetssjekken

Trinn 2: Følg disse sikkerhetstipsene for Gmail

Velg et sterkt passord

Først må du lære hvordan du oppretter et sterkt passord.

Deretter må du endre passordet ditt.

1. Gå til Pålogging og sikkerhet-siden.
  2. Klikk på Passord.
  3. Følg instruksjonene som vises.
Kontroller Gmail-innstillingene dine

Det finnes noen innstillinger du kan sjekke for å kontrollere at ingen andre har tilgang til e-posten din.

1. Åpne Gmail i en nettleser.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanene nedenfor for å kontrollere innstillingene.

Generelt-fanen

• Sjekk signaturen din for å kontrollere at teksten ser riktig ut.
  • Sjekk feriesvaret ditt for å kontrollere at teksten ser riktig ut, og at det ikke er slått på hvis det ikke er nødvendig.

Kontoer og import-fanen

• Sjekk "Send e-post som" for å kontrollere at alle e-postadressene som er oppført, tilhører deg.
  • Sjekk "Gi tilgang til kontoen din" for å kontrollere at ingen ukjente personer har tilgang til kontoen din.
  • Sjekk "Sjekk e-post fra andre kontoer (med POP3)" for å kontrollere at alle e-postadressene som er oppført, tilhører deg.

Filtre og blokkerte adresser-fanen

• Kontroller at e-post ikke blir automatisk videresendt til en ukjent konto ved hjelp av et "Videresend til"-filter.
  • Kontroller at eventuelle filtre som automatisk sletter e-post ("Slett den"), har blitt opprettet av deg.

Videresending og POP/IMAP-fanen

• Sjekk at e-postene ikke videresendes til noen ukjent konto.
  • Kontroller at POP- eller IMAP-innstillingene er riktige.
Oppdater nettleseren

Når du oppdaterer nettleseren, får du de siste sikkerhetsoppdateringene.

1. Gå til whatbrowser.org, og se hvilken nettleser du bruker.
  2. Hvis du ser "Dette er den nyeste versjonen", er nettleseren din allerede oppdatert.
  3. Hvis du ser "Det finnes en nyere versjon", klikker du på Oppdater nettleseren for å laste ned den nyeste versjonen.
Rapportér svindel, søppelpost og nettfisking

Hvis du ser en mistenkelig e-post som spør om personlige eller økonomiske opplysninger, må du ikke svare på den eller klikke på noen av linkene i den.

Finn ut hvordan du blokkerer uønskede e-poster eller unngår og rapporterer svindel.