Säkerhetstips för Gmail

Genom att följa stegen nedan kan du hjälpa oss att skydda ditt Gmail-konto.

Om du misstänker att någon obehörig har tillgång till kontot ska du återställa lösenordet omedelbart.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Steg 1: Slutför säkerhetskontrollen

Börja med att besöka sidan Säkerhetskontroll. Där kan du till exempel lägga till återställningsalternativ för kontot, konfigurera tvåstegsverifiering för ytterligare kontosäkerhet och kontrollera kontobehörigheter.

Starta säkerhetskontrollen

Steg 2: Följ dessa säkerhetstips för Gmail

Välja ett säkert lösenord

Läs först om att skapa ett säkert lösenord.

Byt sedan lösenord.

1. Besök sidan Kontosäkerhet.
  2. Klicka på Lösenord.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
Kontrollera inställningarna för Gmail

Genom att kontrollera dessa inställningar kan du se till att ingen annan har tillgång till din e-post.

1. Öppna Gmail i en webbläsare.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar Visa alla inställningar.
  3. Kontrollera sedan inställningarna under flikarna nedan.

Fliken Allmänt

• Kontrollera signaturen och se till att texten ser korrekt ut.
  • Kontrollera autosvar och se till att texten ser korrekt ut och att det inte är aktiverat (om det inte ska vara det).

Fliken Konton och import

• Kontrollera inställningen Skicka e-post som och se till att alla e-postadresser i listan tillhör dig.
  • Kontrollera inställningen Ge åtkomst till ditt konto och se till att inga okända personer har tillgång till kontot.
  • Kontrollera inställningen Kolla e-post från andra konton (med POP3) och se till att alla e-postadresser i listan tillhör dig.

Fliken Filter och blockerade adresser

• Kontrollera att e-post inte vidarebefordras automatiskt till ett okänt konto med hjälp av ett filter Vidarebefordra till.
  • Kontrollera att alla filter som raderar meddelanden automatiskt (Radera det) har konfigurerats av dig.

Fliken Vidarebefordran och POP/IMAP

• Kontrollera att dina meddelanden inte vidarebefordras till ett okänt konto.
  • Verifiera att inställningarna för POP eller IMAP är korrekta.
Söka efter uppdateringar och kolla aktuell webbläsarversion på datorn
  1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger.
  3. Klicka på Hjälp följt av Om Google Chrome.

Det aktuella versionsnumret är sifferraden under rubriken Google Chrome. Chrome söker efter uppdateringar när du är på den här sidan.

Klicka på Starta om om du vill använda en uppdatering.

Rapportera bedrägerier, skräppost och nätfiske

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande där du blir ombedd att ange personliga eller ekonomiska uppgifter ska du inte svara eller klicka på några länkar i meddelandet.

Läs om hur du blockerar oönskad e-post eller undviker och rapporterar bedrägerier.