Säkerhetstips för Gmail

Genom att följa stegen nedan kan du hjälpa oss att skydda ditt Gmail-konto.

Om du misstänker att någon obehörig har åtkomst till kontot ska du återställa lösenordet omedelbart.

Steg 1: Slutför säkerhetskontrollen

Börja med att besöka sidan Säkerhetskontroll. Där kan du till exempel lägga till återställningsalternativ för kontot, konfigurera tvåstegsverifiering för ytterligare kontosäkerhet och kontrollera kontobehörigheter.

Starta säkerhetskontrollen

Steg 2: Följ säkerhetstipsen för Gmail

Välja ett säkert lösenord

Läs först om att skapa ett säkert lösenord.

Byt sedan lösenord.

1. Öppna sidan Inloggning och säkerhet.
  2. Klicka på Lösenord.
  3. Ange din nya lösenordsinformation och klicka sedan på Byt lösenord.
Kontrollera inställningarna för Gmail

Genom att kontrollera dessa inställningar kan du se till att ingen annan har tillgång till din e-post.

1. Öppna Gmail i en webbläsare.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Kontrollera sedan inställningarna under flikarna nedan.

Fliken Allmänt

• Kontrollera signaturen och se till att texten ser korrekt ut.
  • Kontrollera autosvar och se till att texten ser korrekt ut och att det inte är aktiverat (om det inte ska vara det).

Fliken Konton och import

• Kontrollera inställningen Skicka e-post som och se till att alla e-postadresser i listan tillhör dig.
  • Kontrollera inställningen Ge åtkomst till ditt konto och se till att inga okända personer har tillgång till kontot.
  • Kontrollera inställningen Kolla e-post från andra konton (med POP3) och se till att alla e-postadresser i listan tillhör dig.

Fliken Filter och blockerade adresser

• Kontrollera att e-post inte vidarebefordras automatiskt till ett okänt konto med hjälp av ett filter Vidarebefordra till.
  • Kontrollera att alla filter som raderar meddelanden automatiskt (Radera det) har konfigurerats av dig.

Fliken Vidarebefordran och POP/IMAP

• Kontrollera att dina meddelanden inte vidarebefordras till ett okänt konto.
  • Verifiera att inställningarna för POP eller IMAP är korrekta.
Uppdatera webbläsaren

När du uppdaterar webbläsaren installeras de senaste säkerhetsuppdateringarna.

1. Öppna whatbrowser.org och kontrollera vilken webbläsarversion du använder.
  2. Om meddelandet Det här är den senaste versionen visas är webbläsaren redan uppdaterad.
  3. Om meddelandet Det finns en nyare version visas klickar du på Uppdatera webbläsaren och hämtar den senaste versionen.
Rapportera bedrägerier, skräppost och nätfiske

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande där du blir ombedd att ange personliga eller ekonomiska uppgifter ska du inte svara eller klicka på några länkar i meddelandet.

Läs om hur du blockerar oönskad e-post eller undviker och rapporterar bedrägerier.