Gmail-turvallisuusvinkkejä

Gmail-tilisi pysyy turvallisena, kun seuraat alla olevia ohjeita.

Jos epäilet jonkun käyttävän tiliäsi luvattomasti, pyydä uusi salasana välittömästi.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun.

1. vaihe: Tee tietosuojatarkistus

Aloita käymällä Tietosuojatarkistus-sivulla, jolla voit esimerkiksi lisätä tilin palautusmenetelmiä, määrittää kaksivaiheisen vahvistuksen tilin lisäsuojaksi ja tarkistaa tilisi käyttöoikeudet.

Aloita tietosuojatarkistus

2. vaihe: Noudata näitä Gmail-turvallisuusvinkkejä

Vahvan salasanan valitseminen

Tutustu ensin vahvan salasanan luomiseen.

Vaihda sitten salasanasi.

1. Siirry Sisäänkirjautuminen ja tietoturva ‑sivulle.
  2. Napauta Salasana.
  3. Noudata näkyviin tulevia ohjeita.
Gmail-asetusten tarkistaminen

Voit tarkistaa muutaman asetuksen ja varmistaa, ettei kukaan muu voi lukea sähköpostejasi.

1. Avaa Gmail selaimella. Et voi tarkistaa näitä asetuksia Gmail-sovelluksesta.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Tarkista asetuksesi klikkaamalla alla olevia välilehtiä.

Yleiset-välilehti

• Varmista, että allekirjoituksesi teksti näyttää oikealta.
  • Varmista, että lomaviestisi teksti näyttää oikealta ja ettei se ole turhaan päällä.

Tilit ja tuonti -välilehti

• Tarkista, että kaikki Viestin lähetysosoite -luettelossa olevat osoitteet kuuluvat sinulle.
  • Tarkista, ettei Anna käyttöoikeus tiliisi -luettelossa ole yhtään tuntematonta henkilöä, jolla on käyttöoikeus tiliisi.
  • Tarkista, että kaikki Tarkista sähköpostit muista tileistä (käyttämällä POP3:a) -luettelossa olevat sähköpostiosoitteet kuuluvat sinulle.

Suodattimet ja estetyt osoitteet -välilehti

• Tarkista, ettei postiasi lähetetä edelleen automaattisesti tuntemattomalle tilille Lähetä edelleen -suodattimella.
  • Tarkista, että olet itse määrittänyt kaikki suodattimet, jotka poistavat viestejä automaattisesti (Poista se).

Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehti

• Tarkista, ettei viestejäsi lähetetä edelleen tuntemattomalle tilille.
  • Tarkista, että POP‑ tai IMAP-asetuksesi ovat oikein.
Gmail-sovelluksen päivittäminen

Päivittämällä sovelluksen saat uusimmat tietoturvapäivitykset.

1. Etsi Gmail-sovellus Google Play Kaupasta.
  2. Napauta Päivitä. Jos näet vain "Avaa", sinulla on uusin versio.
Huijauksista, roskapostista ja tietojenkalastelusta ilmoittaminen

Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, jossa pyydetään henkilökohtaisia tai raha-asioihisi liittyviä tietoja, älä vastaa siihen äläkä klikkaa viestissä olevia linkkejä.

Lue lisää ei-toivottujen sähköpostien estämisestä tai huijausten välttämisestä ja niistä ilmoittamisesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita