Sikkerhedstips til Gmail

Følg nedenstående vejledning for at beskytte din Gmail-konto.

Hvis du mener, at nogen har uautoriseret adgang til din konto, skal du nulstille din adgangskode med det samme.

Trin 1: Gennemfør et sikkerhedstjek

Start med at gå til siden med sikkerhedstjek, hvor du f.eks. kan tilføje valgmuligheder for kontogendannelse, konfigurere totrinsbekræftelse, der gør din konto ekstra sikker, samt kontrollere dine kontotilladelser.

Påbegynd mit sikkerhedstjek

Trin 2: Følg disse sikkerhedstips til Gmail

Vælg en stærk adgangskode

Start med at finde ud af, hvordan du opretter en stærk adgangskode.

Skift derefter din adgangskode.

1. Gå til siden Login og sikkerhed.
  2. Klik på Adgangskode.
  3. Indtast dine nye adgangskodeoplysninger, og klik derefter på Skift adgangskode.
Kontrollér dine indstillinger for Gmail

Der er et par indstillinger, du kan kontrollere for at sikre, at andre ikke har adgang til dine e-mails.

1. Åbn Gmail i en browser.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanerne nedenfor for at kontrollere dine indstillinger.

Fanen Generelt

• Kontrollér din signatur for at sikre, at teksten ser korrekt ud.
  • Kontrollér dit autosvar for at sikre, at teksten ser korrekt ud, og at Autosvar ikke er slået til, hvis du ikke har brug for det.

Fanen Konti og import

• Kontrollér "Send e-mail som" for at sikre, at alle de viste e-mailadresser tilhører dig.
  • Kontrollér "Giv andre adgang til din konto" for at sikre, at der ikke er nogen personer, du ikke kender, der har adgang til din konto.
  • Kontrollér "Kontrollér e-mails fra andre konti (med POP3)" for at sikre, at alle de viste e-mailadresser tilhører dig.

Fanen Filtre og blokerede adresser

• Kontrollér, at e-mails ikke automatisk videresendes til en adresse, du ikke kender, via filteret "Videresend til".
  • Kontrollér, at filtre, der automatisk sletter meddelelser ("Slet den"), er oprettet af dig.

Fanen videresendelse og POP/IMAP

• Kontrollér, at dine meddelelser ikke videresendes til en konto, du ikke kender.
  • Bekræft, at dine indstillinger for POP eller IMAP er korrekte.
Opdater din browser

Når du opdaterer din browser, får du de seneste sikkerhedsopdateringer.

1. Besøg whatbrowser.org for at se, hvilken browser du bruger.
  2. Hvis der står "Dette er den nyeste version", er din browser allerede opdateret.
  3. Hvis der står "Der findes en nyere version", skal du klikke på Opdater din browser for at downloade den nyeste version.
Rapportér scam, spam og phishing

Hvis du modtager en mistænkelig e-mail, hvor du bliver bedt om at udlevere dine personlige eller økonomiske oplysninger, skal du ikke svare på meddelelsen eller klikke på nogen af de links, den indeholder.

Få oplysninger om, hvordan du blokerer uønskede e-mails eller undgår og rapporterer scam.