Tips och knep

Kom igång med Gmail med hjälp av tipsen nedan.

Ta en titt på kategorierna i inkorgen

Dina e-postmeddelanden ordnas automatiskt på olika flikar. Ett e-postmeddelande om rea från en webbutik hamnar till exempel på fliken Kampanjer.

Läs mer om inkorgskategorier.

Välja ett tema för inkorgen

Du kan välja en bild att använda som bakgrund i inkorgen. Kom igång genom att klicka på Inställningar Inställningar följt av Teman.

Läs mer om teman i inkorgen.

Hitta din e-post

Du hittar snabbt din e-post genom att använda sökrutan. Om du vill filtrera resultaten klickar du på Visa sökalternativ Visa sökalternativ i sökrutan.

Läs mer om sökfunktionen i Gmail

Hantera e-postmeddelanden innan du öppnar dem

Du kan snabbt hantera e-postmeddelanden genom att högerklicka på dem. Då kan du göra saker som att flytta, arkivera, ignorera, filtrera och öppna dem i ett nytt fönster.

Läs mer om högerklick.

Organisera dina e-postmeddelanden med etiketter

Etiketter är ungefär som mappar, men du kan ange flera etiketter för ett och samma meddelande. Om du vill lägga till en etikett för ett e-postmeddelande markerar du meddelandet och klickar på Etiketter Sätt etikett. Etiketten visas sedan bredvid meddelandet.

Läs mer om etiketter.

Öppna och ladda ned bilagor

Om ett meddelande innehåller bilagor visas en förhandsgranskning av dem längst ned i meddelandet. Klicka på förhandsgranskningen om du vill göra något med bilagan, till exempel visa, ladda ned eller skriva ut den.

Läs mer om hur du öppnar och laddar ned bilagor.

Förhindra horisontell skrollning

Om du måste skrolla över skärmen för att kunna läsa ett e-postmeddelande kan det innehålla en bild som är för bred, dold eller en del av en logotyp eller ett diagram. Kontrollera inställningarna för din signatur så att det inte är din logotyp som är för stor.

Ångra ett meddelande som skickats

Aktivera Ångra Skicka om du vill ha lite extra tid på dig att titta igenom ett meddelande innan det levereras.

Läs mer om hur du skickar och ångrar ett e-postmeddelande.

Hantera inkommande e-post automatiskt

Med hjälp av filter kan du automatiskt använda etiketter, arkivera, ta bort, stjärnmärka och vidarebefordra e-postmeddelanden.

Läs mer om hur du skapar regler som filtrerar din e-post.

Starta ett videosamtal

När du har lagt till någon i din chattlista i Hangouts kan du starta ett videosamtal från inkorgen genom att hålla muspekaren över personens namn och sedan klicka på Starta videosamtal Starta videosamtal.

Läs mer om videosamtal.

Kolla e-post från alla dina konton

Om du använder flera konton kan du läsa alla meddelanden i Gmail. Du kan också skicka meddelanden från en annan adress än din Gmail-adress.

Läs mer om hur du lägger till flera konton i Gmail.