Tips en trucs

Gebruik de onderstaande tips als je aan de slag gaan met Gmail.

Bekijk de categorieën in je inbox

Je e-mails worden automatisch ingedeeld op tabbladen. Zo kun je een e-mail over een uitverkoopactie op een winkelwebsite vinden op het tabblad Reclame.

Meer informatie over inboxcategorieën.

Kies een thema voor je inbox

Je kunt een afbeelding kiezen voor de achtergrond van je inbox. Als je dit wilt doen, klik je op Instellingen Instellingen en dan Thema's.

Meer informatie over inboxthema's.

Je e-mails zoeken

Gebruik het zoekvak om je e-mails snel te vinden. Als je je resultaten wilt filteren, klik je in het zoekvak op Zoekopties weergeven Zoekopties weergeven.

Meer informatie over zoeken in Gmail

E-mails beheren voordat je ze opent

Je kunt e-mails snel beheren door met de rechtermuisknop te klikken om te verplaatsen, te archiveren, te dempen, te filteren of te openen in een nieuw venster.

Meer informatie over knoppen die worden weergegeven wanneer je met de rechtermuisknop klikt.

Je e-mails ordenen met behulp van labels

Labels zijn een soort mappen, maar je kunt meer dan één label toevoegen aan een bericht. Als je een label aan een e-mail wilt toevoegen, selecteer je de e-mail en klik je vervolgens op Labels Label. Het label wordt naast de e-mail weergegeven.

Meer informatie over labels.

Bijlagen openen en downloaden

Onder aan je e-mail wordt een voorbeeld weergegeven van de bijlagen die naar je zijn verzonden. Klik op het voorbeeld om de bijlage te bekijken, te downloaden, af te drukken en meer.

Meer informatie over bijlagen openen en downloaden.

Verzending van bericht ongedaan maken

Schakel 'Verzenden ongedaan maken' in om extra tijd te krijgen om een e-mail te bekijken voordat deze wordt afgeleverd.

Meer informatie over e-mails verzenden en verzenden ongedaan maken.

Binnenkomende e-mails automatisch beheren

Met filters kunnen binnenkomende e-mails automatisch worden gelabeld, gearchiveerd, verwijderd, doorgestuurd of gemarkeerd met een ster.

Meer informatie over regels maken om je e-mails te filteren.

Een videogesprek starten

Wanneer je iemand toevoegt aan de chatlijst van Hangouts, kun je een videogesprek met die persoon starten vanuit je inbox. Hiervoor plaats je je muisaanwijzer op de naam en klik je op Videogesprek starten Videogesprek starten.

Meer informatie over videogesprekken.

E-mails controleren van al je accounts

Als je meerdere accounts gebruikt, kun je al je e-mailadressen controleren in Gmail. Je kunt ook berichten verzenden vanaf een ander adres dan je Gmail-adres.

Meer informatie over meerdere accounts aan Gmail toevoegen.