Gmail-meddelanden saknas

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

den här sidan hittar du hjälp om

• vissa e-postmeddelanden saknas
  • du inte får e-post till din inkorg
  • inkorgen är tom och alla dina e-postmeddelanden har försvunnit.

Hittar du inte e-postmeddelandet efter att ha följt stegen ovan kan e-postmeddelandet ha raderats eller skickats till skräpposten.

Börja med att söka igenom alla e-postmeddelanden

E-postmeddelanden kan ha hoppat över inkorgen om de har arkiverats, raderats eller markerats som skräppost av misstag. Så här söker du igenom alla e-postmeddelanden som inte finns i inkorgen:

1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. I det övre högra hörnet skriver du in:anywhere. Ange sedan information som finns i e-postmeddelandet som saknas, till exempel avsändarens namn eller ämne.
  4. Tryck på Sök nere till höger.

Tips! Använd sökoperatorer om du vill filtrera sökresultaten ännu mer.

Testa sedan dessa vanliga lösningar

Vi rekommenderar att följa dessa steg på en dator, eftersom många av dem inte gäller för Gmail-appen.

Kontrollera om e-postmeddelandet har filtrerats

Du kan ha skapat ett filter som automatiskt arkiverar eller raderar vissa e-postmeddelanden.

Så här kontrollerar du filter:

1. Öppna Gmail i en webbläsare.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Filter och blockerade adresser högst upp.
  4. Leta efter filter som innehåller orden ”Radera det” eller ”Hoppa över inkorgen”.
  5. Klicka på Redigera eller Radera till höger.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.
Kontrollera om din e-post vidarebefordras till ett annat konto

När du konfigurerar vidarebefordran i Gmail kan du välja om de ursprungliga e-postmeddelandena arkiveras eller raderas.

Så här kontrollerar du inställningarna för vidarebefordran:

1. Öppna Gmail i en webbläsare.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP högst upp.
  4. Kontrollera om du har valt Vidarebefordra en kopia av inkommande e-post under avsnittet Vidarebefordran. Om du har det väljer du Behåll Gmails kopia i Inkorgen eller Markera Gmails kopia som läst.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Viktigt! Om din e-post vidarebefordras till en okänd adress väljer du Inaktivera vidarebefordran och läser sedan säkerhetstips för Gmail. Om du ser att e-post vidarebefordras till en adress som du inte känner igen kanske någon obehörig har åtkomst till ditt konto.

Om du vidarebefordrar e-post från ett annat konto till Gmail skickas e-postmeddelanden ibland till Skräppost om de inte kan autentiseras. Läs fler metodtips för vidarebefordran av e-post till Gmail.

Kontrollera inställningarna om du läser Gmail-meddelanden i en annan e-postklient

Om du läser Gmail-meddelanden i en annan e-postklient, som Apple Mail eller Microsoft Outlook, följer du stegen nedan för den typ av vidarebefordran du har konfigurerat.

Jag använder IMAP för att läsa e-post i e-postklienter som Microsoft Outlook eller Apple Mail

När du konfigurerar IMAP kan du välja om de åtgärder du vidtar i en annan e-postklient påverkar e-postmeddelanden i Gmail. Du kan till exempel välja om e-postmeddelanden som du raderar i Apple Mail även ska raderas från Gmail.

Kontrollera att du använder rekommenderade IMAP-inställningar. Leta reda på alla inställningar som har att göra med när e-postmeddelanden raderas.

Jag läser Gmail med hjälp av en webbapp eller ett tillägg

Kontrollera inställningarna så att e-postmeddelanden inte raderas eller arkiveras

1. Öppna sidan Anslutna appar och webbplatser.
  2. Klicka på Hantera appar i avsnittet Appar som är kopplade till ditt konto.
  3. Om du hittar något som du inte känner igen klickar du på tjänsten följt av Ta bort.

Jag använder POP för att läsa e-post i e-postklienter som Microsoft Outlook

När du konfigurerar POP kan du välja om de åtgärder du vidtar i en annan e-postklient påverkar e-postmeddelanden i Gmail. Du kan till exempel välja om e-postmeddelanden som du raderar i Microsoft Outlook även ska raderas från Gmail.

1. Öppna inställningssidan för Vidarebefordran och POP/IMAP.
  2. Kontrollera att POP är aktiverat.
  3. Om du ser Radera Gmails kopia eller Arkivera Gmails kopia väljer du Behåll Gmails kopia i inkorgen.
  4. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Obs! Om du använder läget Aktuellt med POP ändrar du POP-inställningarna för e-postklienten så att e-posten stannar kvar på servern.

Anvisningarna ovan hjälpte inte

Om du har följt stegen ovan och fortfarande inte hittar dina e-postmeddelanden väljer du vilket problem du har nedan.

Jag kan fortfarande inte hitta vissa e-postmeddelanden

Hittar du inte e-postmeddelandet efter att ha följt stegen ovan kan e-postmeddelandet ha raderats eller skickats till skräpposten.

Anmärkningar om raderade e-postmeddelanden

• Om du raderar ett e-postmeddelande ligger det kvar i papperskorgen i 30 dagar. Efter 30 dagar raderas e-postmeddelanden permanent från papperskorgen.
  • Det finns bara en kopia av varje Gmail-meddelande. Om du har raderat ett e-postmeddelande från ett ställe, till exempel en etikett eller en enhet, raderas det helt från Gmail.
  • Gmail grupperar alla svar till ett ursprungligt e-postmeddelande tillsammans i en enda konversation. När du klickar eller trycker på radera så raderas hela konversationen, inklusive det ursprungliga e-postmeddelandet och alla svar.

Anmärkningar om skräppost

• Om du markerar ett e-postmeddelande som skräppost ligger det kvar i skräpposten i 30 dagar. Efter 30 dagar raderas e-postmeddelanden permanent från skräpposten.
  • Om du tror att e-postmeddelanden skickas till skräpposten av misstag läser du mer om hur du tar bort e-postmeddelanden från skräpposten.
De flesta av mina e-postmeddelanden saknas

Om e-postmeddelanden saknas i kontot kan någon obehörig ha åtkomst till det. Vi kan hjälpa dig att hitta de saknade e-postmeddelandena och skydda kontot.

Viktigt!

• Om du använder Gmail på jobbet, i skolan eller i en organisation kontaktar du administratören.
  • Om du får slut på lagringsutrymme i Gmail kan du inte skicka eller ta emot meddelanden. Meddelanden som skickas till dig returneras till avsändaren.
  • Från den 1 juni 2021 gäller att alla dina e-postmeddelanden kan raderas från den 1 juni 2023 om du förblir inaktiv eller överskrider gränsen för lagringsutrymme i minst 24 månader. Läs mer om hur lagringsutrymme på Google fungerar.