Ontbrekende Gmail-berichten

Met behulp van de informatie op deze pagina kun je je e-mails terugvinden als:

• bepaalde e-mails ontbreken,
  • e-mails niet in je inbox terechtkomen, of
  • je inbox leeg is en al je e-mails zijn verdwenen.

Probeer eerst deze algemene oplossingen

We raden je aan deze stappen te volgen op een computer, omdat veel van deze stappen niet via de Gmail-app kunnen worden uitgevoerd.

Controleer of de e-mails zijn gearchiveerd, verwijderd of gemarkeerd als spam

E-mails kunnen je inbox overslaan als ze per ongeluk zijn gearchiveerd, verwijderd of gemarkeerd als spam.

Volg deze stappen om in al je e-mails te zoeken, waaronder de e-mails die niet in je inbox staan:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in het zoekvak op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op het dropdown-menu Alle berichten, selecteer Mail & Spam & Prullenbak.
  4. Geef wat informatie op die in de ontbrekende e-mails moet staan. Als je niet zeker bent van exacte woorden of andere details, laat je die velden leeg.
  5. Klik onder aan het vak op Zoeken Zoeken.

Tip: Als je de zoekresultaten nog verder wilt filteren, kun je ook zoekoperators gebruiken.

Controleer of de e-mails zijn gefilterd

Mogelijk heb je een filter gemaakt waardoor bepaalde e-mails automatisch worden gearchiveerd of verwijderd.

Je kunt je filters als volgt controleren:

1. Open Gmail in een browser.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Filters en geblokkeerde adressen.
  5. Zoek naar filters met de woorden 'verwijderen' of 'inbox overslaan'.
  6. Klik aan de rechterkant op Bewerken of Verwijderen.
  7. Klik op Updaten.
Controleer of je e-mails naar een ander account worden doorgestuurd

Bij het instellen van de functie voor doorsturen in Gmail kun je kiezen of de oorspronkelijke e-mails worden gearchiveerd of verwijderd.

Je kunt je instellingen voor doorsturen als volgt controleren:

1. Open Gmail in een browser.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Controleer in het gedeelte 'Doorsturen' of je 'Een kopie van binnenkomende berichten doorsturen naar' hebt geselecteerd. Als dit het geval is, selecteer je De kopie van Gmail in de inbox bewaren of De kopie van Gmail markeren als gelezen.
  6. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Belangrijk: Als je e-mails worden doorgestuurd naar een onbekend adres, selecteer je 'Doorsturen uitschakelen' en bekijk je de Beveiligingstips voor Gmail. Als je een onbekend doorstuuradres ziet, heeft iemand mogelijk zonder jouw toestemming toegang tot je account.

Als je e-mail vanaf een ander account naar Gmail doorstuurt, worden e-mails soms naar Spam verstuurd als ze niet zijn geverifieerd. Meer informatie over praktische tips voor het doorsturen van e-mails naar Gmail.

Controleer je instellingen als je je Gmail-berichten via een andere e-mailclient leest

Als je je Gmail-berichten via een andere e-mailclient leest, zoals Apple Mail of Microsoft Outlook, volg je de onderstaande stappen om te kijken welke manier van doorsturen je hebt ingesteld.

Ik gebruik IMAP om e-mails te lezen in e-mailclients zoals Microsoft Outlook en Apple Mail

Bij het instellen van IMAP kun je kiezen of de acties die je in je andere e-mailclient uitvoert, van invloed zijn op je e-mails in Gmail. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of een e-mail die je in Apple Mail verwijdert, ook in Gmail wordt verwijderd.

Zorg ervoor dat je de aanbevolen IMAP-instellingen gebruikt en leest hoe acties in IMAP worden gesynchroniseerd. Zoek naar de instellingen waarin wordt uitgelegd wanneer e-mails worden verwijderd.

Ik gebruik een webapp, extensie of add-on om Gmail-berichten te lezen

Controleer je instellingen om ervoor te zorgen dat e-mails niet worden verwijderd of gearchiveerd.

1. Ga naar de pagina Gekoppelde apps en sites.
  2. Klik in het gedeelte 'Apps gekoppeld aan je account' op Apps beheren.
  3. Als je iets tegenkomt wat je niet herkent, klik je op de service en vervolgens Verwijderen.

Ik gebruik POP om e-mails te lezen in e-mailclients zoals Microsoft Outlook

Bij het instellen van POP kun je kiezen of de acties die je in je andere e-mailclient uitvoert, van invloed zijn op je e-mails in Gmail. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of een e-mail die je in Microsoft Outlook verwijdert, ook in Gmail wordt verwijderd.

1. Ga naar de pagina met instellingen voor Doorsturen en POP/IMAP.
  2. Controleer of POP is ingeschakeld.
  3. Als je 'De kopie van Gmail verwijderen' of 'De kopie van Gmail archiveren' ziet, selecteer je De kopie van Gmail in de inbox bewaren.
  4. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Let op: Als je de modus recent gebruikt met POP, wijzig je de POP-instellingen van je e-mailclient zodat e-mails op de server blijven staan.

De bovenstaande stappen hebben niet geholpen

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd en je je e-mails nog steeds niet hebt gevonden, selecteer je hieronder het probleem dat je ondervindt.

Ik kan bepaalde e-mails nog steeds niet vinden

Als je je e-mails niet hebt kunnen vinden nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zijn de e-mails mogelijk verwijderd of naar de map Spam gestuurd.

Opmerkingen over verwijderde e-mails

• Als je een e-mail verwijdert, blijft deze nog 30 dagen in de prullenbak staan. Na 30 dagen worden e-mails definitief uit de prullenbak verwijderd.
  • Er is slechts één exemplaar van elk Gmail-bericht. Als je een e-mail van een bepaalde locatie hebt verwijderd, zoals uit een label of van een apparaat, wordt deze uit heel Gmail verwijderd.
  • Gmail groepeert alle antwoorden op een oorspronkelijke e-mail in één gesprek. Wanneer je op Verwijderen klikt of tikt, wordt het volledige gesprek verwijderd, inclusief de oorspronkelijke e-mail en eventuele antwoorden.

Opmerkingen over e-mails in Spam

• Als je een e-mail als spam markeert, blijft deze nog 30 dagen in de map Spam staan. Na 30 dagen worden e-mails definitief uit Spam verwijderd.
  • Als je denkt dat e-mails per ongeluk naar Spam worden gestuurd, kun je lezen hoe je e-mails uit Spam kunt verwijderen.
De meeste van mijn e-mails ontbreken

Als de meeste van je e-mails ontbreken, heeft iemand mogelijk zonder toestemming toegang tot je account en kan het zijn dat hij je e-mails verwijdert.

Als je vermoedt dat iemand zonder toestemming toegang heeft tot je account, volg je deze stappen:

1. Wijzig je wachtwoord onmiddellijk.
  2. Meld het probleem aan Gmail. Mogelijk kun je je verwijderde e-mails nog terugkrijgen. Als je Gmail gebruikt via je werk, school of een andere organisatie, neem je contact op met je beheerder.
  3. Als je contacten ook zijn verwijderd, lees je hoe je je contacten kunt herstellen.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.