Så här fungerar annonser i Gmail

När du öppnar Gmail visas annonser som har valts ut för att du ska få så användbara och relevanta annonser som möjligt. Anpassade annonser väljs och visas helt automatiskt i Gmail. Annonserna visas utifrån din onlineaktivitet när du är inloggad på Google. Vi genomsöker eller läser inte dina meddelanden i Gmail för att anpassa annonsvisningen.

Sekretess, insyn och valmöjligheter

Google säljer inte dina personliga uppgifter, som information från ditt Gmail-konto eller Google-konto. Vi delar heller inte personliga uppgifter med annonsörer, om du inte har bett oss att göra det.

Vi är noga med vilka typer av innehåll vi visar annonser mot. Google visar till exempel inte annonser baserat på känslig information om etnicitet, religion, sexuell läggning eller hälsa eller känsliga ekonomiska uppgifter. Annonser som visas i Gmail omfattas av Gmails annonspolicyer.

Du kan välja bort att personliga uppgifter används för att anpassa annonser i Gmail genom att öppna sidan Annonsinställningar och inaktivera Personliga annonspreferenser. Om du gör det visas fortfarande annonser i Gmail, men de anpassas inte utifrån personliga uppgifter kopplade till ditt Google-konto.

Läs mer om hur Google bearbetar din data och Googles sekretesspolicy.