Så här fungerar annonser i Gmail

Med funktioner som Prioriterad inkorg bearbetas dina meddelanden automatiskt för att du enklare ska kunna sortera undan oviktiga meddelanden. Vi använder en liknande strategi för annonser. Om du till exempel har fått många meddelanden om fotografering eller kameror nyligen, kan ett erbjudanden från en lokal fotobutik vara intressant. Om du å andra sidan har rapporterat meddelandena som skräppost vill du antagligen inte läsa om erbjudandet. Med den här typen av automatisk bearbetning tillhandahåller många e-posttjänster funktioner som filtrering av skräppost och stavningskontroll.

Vi letar alltid efter nya metoder att visa de mest användbara och relevanta annonserna för dig. Vi kan till exempel använda dina sökningar och klick på Google, din profil och andra uppgifter från ditt Google-konto för att göra annonserna i Gmail mer relevanta.

Processen för annonsvisning är helt automatiserad. Det är ingen som läser din e-post för att avgöra vilka annonser som ska visas.

Sekretess, insyn och valmöjligheter

Google säljer inte dina personliga uppgifter, som information från ditt Gmail-konto eller Google-konto. Vi delar dem inte heller med annonsörer, om du inte har bett oss att göra det.

Vi är noga med vilka typer av innehåll vi visar annonser mot. Google visar till exempel inte annonser baserat på känslig information om ras, religion, sexuell läggning eller hälsa eller känsliga ekonomiska uppgifter. Annonser som visas i Gmail omfattas av Gmails annonspolicyer.

Du kan ange att du inte vill att vi använder din e-post eller andra personliga uppgifter när vi anpassar annonserna i Gmail. Då inaktiverar du anpassning av annonser på sidan Annonsinställningar. Om du väljer bort annonser baserat på dina intressen kommer det fortfarande att visas annonser i Gmail, men de anpassas inte utifrån din e-post eller andra personliga uppgifter kopplade till ditt Google-konto. Google fortsätter dock att genomsöka och filtrera din e-post som en del av den automatiska bearbetningen. Läs mer om hur Google bearbetar din data.

Om du vill veta mer om hur dina uppgifter hanteras läser du Googles sekretesspolicy.