Sånn fungerer annonser i Gmail

Med funksjoner som Prioritert innboks behandler vi e-postene dine automatisk for å hjelpe deg med å sortere ut de uviktige e-postene som er i veien for deg. Vi bruker en lignende tilnærming når det gjelder annonser. Hvis du for eksempel nylig har mottatt mange meldinger om fotografering eller kameraer, kan et tilbud fra en lokal kamerabutikk være interessant. Hvis du derimot har rapportert disse e-postene som søppelpost, vet vi at du sannsynligvis ikke har lyst til å se slike tilbud. Dette er den samme typen automatisk behandling som brukes av mange e-posttjenester for å utføre funksjoner som for eksempel filtrering av søppelpost og stavekontroll.

Vi er alltid på utkikk etter nye måter å presentere de nyttigste og mest relevante annonsene for deg på. Det kan for eksempel hende at vi bruker Google-søkene og -klikkene dine, Google-profilen din og annen informasjon om Google-kontoen din for å vise deg mer relevante annonser i Gmail.

Prosessen som brukes for å vise annonser i Gmail, er helt automatisert. Ingen leser e-postene dine for å vise deg annonser.

Personvern, åpenhet og valg

Google selger ikke personopplysningene dine, herunder Gmail- og Google-kontoopplysningene dine. Gmail-informasjon brukes kun til annonseringsformål i Gmail. Vi deler ikke personopplysningene dine med annonsører, med mindre du har bedt oss om å gjøre det.

Vi er forsiktige med hva slags innhold vi viser annonser mot. Google målretter for eksempel ikke annonser på grunnlag av sensitive opplysninger, for eksempel rase, religion, seksuell legning, helse eller sensitive økonomiske kategorier. Annonsene som vises i Gmail, er underlagt retningslinjene for Gmail-annonser.

Du kan velge bort bruk av e-posten din og andre personopplysninger som kan brukes til persontilpassing av Gmail-annonser. Hvis du vil gjøre dette, kan du gå til Annonseinnstillinger-siden og slå av personlig tilpassede annonser. Hvis du slår av denne innstillingen, kan det likevel hende at du ser annonser i Gmail, men de er ikke basert på e-posten din eller andre personlige data Google har knyttet til Google-kontoen din. Selv om du slår av denne innstillingen, kommer Google fortsatt til å skanne og filtrere e-postene dine med den automatiske behandlingen vi utfører. Les mer om hvordan Google behandler personlige data.

Se Googles retningslinjer for personvern for å finne ut mer om hvordan informasjonen din blir håndtert.