Sånn fungerer annonser i Gmail

Når du åpner Gmail, ser du annonser som er valgt ut fordi de vurderes som nyttige og relevante for deg. Prosessen med å velge og vise personlig tilpassede annonser i Gmail er fullstendig automatisert. Disse annonsene vises basert på nettaktiviteten din mens du er logget på Google. Vi kommer ikke til å skanne eller lese e-postene dine i Gmail for å vise deg annonser.

Personvern, åpenhet og valg

Google selger ikke personopplysningene dine, herunder Gmail- og Google-kontoopplysningene dine. Vi deler ikke personopplysningene dine med annonsører, med mindre du har bedt oss om å gjøre det.

Vi er forsiktige med hva slags innhold vi viser annonser mot. Google målretter for eksempel ikke annonser på grunnlag av sensitive opplysninger, for eksempel rase, religion, seksuell legning, helse eller sensitive økonomiske kategorier. Annonsene som vises i Gmail, er underlagt retningslinjene for Gmail-annonser.

Hvis du ikke vil at vi skal bruke personopplysningene dine til å opprette personlig tilpassede annonser i Gmail, kan du gå til Annonseinnstillinger-siden og slå av «Personlig tilpasning av annonser». Hvis du slår av denne innstillingen, kan det likevel hende at du ser annonser i Gmail, men de er ikke basert på personlige data Google har knyttet til Google-kontoen din.

Finn ut mer om hvordan Google behandler dataene dine, samt Googles personvernregler.