Söka i Gmail

Du kan hitta ett e-postmeddelande i inkorgen med hjälp av söktermer. I Gmail föreslås söktermer när du skriver ord. Det gör sökningarna snabbare. Dessa söktermer är baserade på information från Gmail-kontot, t.ex. meddelanden, kontakter, etiketter eller tidigare sökningar.

Sök så här

Obs! Sökningen fungerar inte i offlineläge.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Ange vad du vill hitta i sökrutan högst upp.
  3. Tryck på Retur. En lista med e-postmeddelanden visas.
  4. Du kan finjustera sökningen ytterligare med sökfiltermärkena under sökrutan eller med hjälp av sökoperatorer i sökrutan.

Valfritt: Klicka på ett filter för att göra sökningen mer specifik. Läs mer om tillgängliga sökfilter.

Använda filter när du söker

Du kan använda filter i början av sökningen eller när du har sökt efter att begränsa resultaten. Nedan finns de tillgängliga sökfiltren och vad de gör. Du kan begränsa sökningen genom att kombinera flera filter.

Etikett

• Sök efter vad som helst inom en viss etikett som du har skapat.

Från

• Sök efter allt som har skickats från en viss e-postadress.

Till

• Sök efter allt som du har skickat till en viss e-postadress.

Bilaga

• Sök efter allt som har en bilaga eller som har en viss typ av bilaga, till exempel Google Dokument, Google Kalkylark eller en PDF.

Datum

• Sök efter allt som har skickats från ett visst datumintervall eller datum.

Är olästa

• Sök efter allt som är markerat som ”oläst”.

Uteslut kalenderuppdateringar

• Sök efter något som inte är en uppdatering av Google Kalender.

Söka i Skräppost och Papperskorgen

Gmail visar inte meddelanden från Skräppost eller Papperskorgen i sökresultaten.

Om du vill visa meddelanden från Skräppost och Papperskorgen när du söker gör du så här:

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på nedåtpilen Rullgardinsmeny i sökrutan högt upp på sidan.
  3. Välj Mail&Skräppost&Papperskorg i rullgardinsmenyn bredvid Sök.
  4. Ange din sökning.
  5. Klicka på Sök längst ned.

Så här sparas sökningarna

De ord du använder för att söka och bläddra i Gmail sparas åt dig. Den här funktionen förbättrar förslagen för framtida sökningar.

• Du måste ha aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet för att den här funktionen ska fungera.
  • Om du vill visa och hantera sparade aktiviteter besöker du Min aktivitet.
Sökningar utan resultat

Vi förbättrar sökfunktionen genom att Gmail-sökningar utan resultat visar relaterade resultat.

Rensa sökhistoriken

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på sökrutan högst upp. Din senaste sökning kan visas.
  3. Gå till sökningen och klicka på Radera .

Det går även att rensa sökhistoriken från Googles servrar. Läs mer om hur du raderar aktivitet.