Om sökfunktioner i Gmail

Det kan vara jobbigt att bläddra igenom hundratals gamla e-postmeddelanden för att hitta det du behöver och därför kanske du vill testa att söka efter rätt meddelande istället. Om du letar efter ett meddelande som innehåller ordet shopping skriver du in shopping i sökfältet och klickar på knappen Sök. Resultaten visas med dina sökord markerade i gult.

Gmail search box

Om du har problem med att hitta rätt resultat kan du förfina sökningen genom att klicka på den lilla pilen i sökrutan och ange dina kriterier i rätt fält (eller använd våra avancerade operatorer).

Gmail Search Box

I Gmail finns inte stöd för specialtecken som raka parentestecken, parentes, valutasymboler, och-tecken (ampersand), pundtecken och asterisker. Gmail söker också i bilagor där det är möjligt, så att sökningen kan returnera objekt utan söktermerna i meddelandetexten.

Automatisk komplettering av söktermer

I Gmail föreslås söktermer när du börjar skriva. Det gör sökningarna snabbare. Söktermerna bygger på data från Gmail, exempelvis meddelanden, kontakter, etiketter eller tidigare sökningar.

Sökförslagen förbättras genom att Gmail-sökningarna lagras i webbhistoriken om du har aktiverat denna funktion. Du kan pausa eller ta bort informationen när som helst. Läs mer om webbhistorik.