Sök i Gmail

Sök efter e-post med Gmails sökning

Det kan vara svårt att hitta det du behöver om du har hundratals e-postmeddelanden att bläddra igenom. Då är det enklare att söka i Gmail.

Dator

Använda sökrutan

Sökrutan visas längst upp på Gmail-skärmen. Skriv bara in det ord du letar efter i sökrutan och klicka på sökikonen Search. Om du exempelvis letar efter ett meddelande med ordet shoppa skriver du ordet shopping.

Förfina din sökning

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du förfina din sökning genom att klicka på pilen i sökrutan och skriva in din sökning i fälten (eller använda avancerade operatorer).

Gmail känner inte igen speciella söktecken som [], (), &, #, * och valutasymboler. Gmail försöker även att söka i bifogade filer så resultatet kan inkludera objekt där sökorden inte är markerade.

Sökförslag

I Gmail föreslås söktermer när du börjar skriva. Det gör sökningarna snabbare. Dessa söktermer är baserade på information från Gmail, så som meddelanden, kontakter, etiketter eller tidigare sökningar.

För att förbättra sökförslag kommer dina Gmailsökningar sparas i din Webb- och app-aktivitet om den funktionen är aktiverad. Du kan pausa eller ta bort informationen när som helst. Läs mer om Webb- och app-aktivitet.

Android

Du kan söka efter meddelanden som innehåller ett eller flera specifika ord i texten, adressen, ämnesraden, etiketten med mera.

Obs! När du söker efter meddelanden genomsöks alla meddelanden i ditt Gmail-konto på webben (förutom de med etiketten Papperskorg eller Skräppost) och inte endast de som du har synkroniserat med mobilen. Därför måste du vara ansluten till internet för att söka efter meddelanden i Gmail.

Du kan också göra en avancerad sökning enligt anvisningarna på Gmails webbplats.

Sök efter ett meddelande

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Längst upp till höger trycker du på sökikonen Search.
  3. Ange sökorden
    ELLER
    Tryck på någon av de föregående sökningarna (visas under sökrutan) om du vill göra den sökningen igen.
  4. En lista öppnas över alla de konversationer som innehåller meddelanden med orden du sökte efter. Söktermerna visas i namnlisten.

När du öppnar en konversation från sökresultaten är söktermerna markerade i meddelandena.

Sökhistorik

Dina söktermer sparas på enheten och visas som förslag vid senare sökningar i Gmail. Du kan ta bort dessa lagrade ord i Allmänna inställningar i Gmail-inställningarna.