Zoeken in Gmail

Je kunt zoektermen gebruiken om een e-mail te vinden in je inbox. Gmail stelt zoektermen voor terwijl je woorden typt, zodat je sneller kunt zoeken. Deze zoektermen zijn gebaseerd op informatie uit Gmail, zoals berichten, contacten, labels of zoekopdrachten uit het verleden.

Hoe je kunt zoeken

Belangrijk: Zoeken werkt niet in de offline modus.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Geef in het zoekvak bovenaan op waarnaar je wilt zoeken.
  3. Druk op Enter. Er wordt een lijst met e-mails weergegeven.
  4. Als je de zoekopdracht verder wilt verfijnen, gebruik je de zoekfilterchips onder het zoekvak of de zoekoperators in het zoekvak.

Optioneel: Klik op een filter om de zoekopdracht specifieker te maken. Meer informatie over beschikbare zoekfilters

Filters gebruiken als je zoekt

Je kunt filters gebruiken aan het begin van je zoekopdracht of nadat je hebt gezocht om je resultaten te verfijnen. Hieronder zie je de beschikbare zoekfilters en wat ze doen. Je kunt meerdere filters combineren om je zoekopdracht te verfijnen.

Label

• Zoek naar items binnen een bepaald label dat je hebt gemaakt.

Van

• Zoek naar alles wat is verstuurd vanaf een bepaald e-mailadres.

Aan

• Zoek naar alles wat je naar een bepaald e-mailadres hebt gestuurd.

Bijlage

• Zoek naar alles wat een bijlage bevat of een specifiek type bijlage heeft, zoals Google Documenten, Google Spreadsheets of een pdf.

Datum

• Zoek naar alles wat is verstuurd vanuit een bepaalde periode of specifieke datum.

Is ongelezen

• Zoek naar alles wat momenteel is gemarkeerd als Ongelezen.

Agenda-updates uitsluiten

• Zoek naar alles wat geen update van Google Agenda is.

Zoeken in Spam en Prullenbak

Gmail neemt geen berichten uit Spam of Prullenbak mee in de resultaten.

Je kunt als volgt zoeken naar berichten in Spam en Prullenbak:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan het scherm op de pijl-omlaag Dropdownpijl.
  3. Selecteer Mail & Spam & Prullenbak in het dropdownmenu onder Zoeken.
  4. Geef je zoekgegevens op.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Hoe zoekopdrachten worden opgeslagen

De woorden die je gebruikt om in Gmail te zoeken en te browsen, worden voor je opgeslagen. Zo krijg je betere suggesties wanneer je in de toekomst zoekt.

• De instelling Web- en app-activiteit moet zijn ingeschakeld, anders werkt deze functie niet goed.
  • Ga naar Mijn activiteit om je opgeslagen activiteit te bekijken en deze te beheren.
Zoekopdrachten die geen resultaten opleveren

Als je een zoekopdracht uitvoert in Gmail die geen resultaten oplevert, worden er gerelateerde resultaten getoond om het je makkelijker te maken.

Zoekgeschiedenis wissen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik bovenaan op het zoekvak. Je meest recente zoekopdracht kan worden weergegeven.
  3. Ga naar de zoekopdracht en klik op Verwijderen .

Je kunt je zoekgeschiedenis ook wissen van de Google-servers. Meer informatie over hoe je je activiteit verwijdert