Zoeken in Gmail

Je kunt in Gmail naar berichten zoeken op basis van e-mailadres, datum, grootte of zoekwoord in je inbox, spammap of prullenbak.

Hoe je kunt zoeken

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Geef in het zoekvak bovenaan op waarnaar je wilt zoeken.
  3. Druk op Enter.

Zoeken naar een specifiek e-mailadres

Belangrijk: Zoeken werkt niet in de offline modus.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Geef in het zoekvak bovenaan op waarnaar je wilt zoeken.
  3. Druk op Enter. Er wordt een lijst met e-mails weergegeven.
  4. Als je de zoekopdracht verder wilt verfijnen, gebruik je de zoekfilterchips onder het zoekvak of de zoekoperators in het zoekvak.
    • Klik op de zoekfilterchips om ze te gebruiken. Je kunt er zoveel gebruiken als je wilt.

Tip: Je kunt ook zoeken naar e-mails van een bepaalde afzender. Klik met de rechtermuisknop in de inbox op een e-mail van de afzender.

Zoeken in Spam en Prullenbak

Gmail neemt geen berichten uit Spam of Prullenbak mee in de resultaten.

Je kunt als volgt zoeken naar berichten in Spam en Prullenbak:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan het scherm op de pijl-omlaag Dropdownpijl.
  3. Selecteer Mail & Spam & Prullenbak in het dropdownmenu onder Zoeken.
  4. Geef je zoekgegevens op.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Ik zie suggesties terwijl ik zoek

Gmail stelt zoektermen voor terwijl je typt zodat je sneller kunt zoeken. Deze zoektermen zijn gebaseerd op informatie uit Gmail, zoals berichten, contacten, labels of zoekopdrachten uit het verleden.

Hoe zoekopdrachten worden opgeslagen

Als de instelling Web- en app-activiteit is ingeschakeld, worden je Gmail-zoekopdrachten en browseactiviteit opgeslagen in je Google-account om je zoeksuggesties te verbeteren. Als je je opgeslagen activiteiten wilt bekijken en beheren, ga je naar Mijn activiteit.