Zoeken in Gmail

Je kunt in Gmail naar berichten zoeken op basis van e-mailadres, datum, grootte of zoekwoord in je inbox, spammap of prullenbak.

Hoe je kunt zoeken

1. Open Gmail.
  2. Typ in het zoekvak bovenaan de pagina de termen waarnaar je zoekt.
  3. Druk op Enter.

Ik kan een bericht niet vinden

Als je een bericht dat je zoekt niet kunt vinden, probeer je deze tips:

• Klik in het zoekvak op de pijl-omlaag Show search options. Hierdoor wordt een pagina geopend met meer manieren om je zoekresultaten te filteren.
  • Als je zoekt op labelnaam, probeer dan te zoeken op onderwerpregel, afzender of een ander zoekwoord.
    Opmerking: Het is mogelijk dat het label aan slechts één bericht in het gesprek is toegevoegd en niet aan het bericht dat je zoekt.
  • Gebruik zoekoperators om je zoekresultaten te filteren.

Zoeken in Spam en Prullenbak

Gmail neemt geen berichten uit Spam of Prullenbak op in je resultaten.

Je kunt als volgt zoeken naar berichten in Spam en Prullenbak:

1. Open Gmail.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan het scherm op de pijl-omlaag Show search options.
  3. Selecteer Mail & Spam & Prullenbak in het dropdownmenu onder Zoeken.
  4. Geef je zoekgegevens op.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Ik zie suggesties terwijl ik zoek

Gmail stelt zoektermen voor terwijl je typt zodat je sneller kunt zoeken. Deze zoektermen zijn gebaseerd op informatie uit Gmail, zoals berichten, contacten, labels of zoekopdrachten uit het verleden.

Hoe zoekopdrachten worden opgeslagen

Als de instelling Web- en app-activiteit is ingeschakeld, worden je Gmail-zoekopdrachten en browseactiviteit opgeslagen in je Google-account om je zoeksuggesties te verbeteren. Als je je opgeslagen activiteiten wilt bekijken en beheren, ga je naar Mijn activiteit.