Haku Gmailissa

Voit etsiä viestiä postilaatikostasi hakutermeillä. Gmail ehdottaa hakutermejä niitä kirjoitettaessa, jotta haku toimii nopeammin. Hakutermit perustuvat Gmail-tililtä saatuihin tietoihin, kuten viesteihin, yhteystietoihin, tunnisteisiin tai aiempiin hakuihin.

Haku

Huom. Haku ei toimi offline-tilassa.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Kirjoita hakusanat sivun yläreunan hakukenttään.
  3. Paina Enter Näytölle avautuu viestiluettelo.
  4. Voit tarkentaa hakua käyttämällä hakukentän alapuolella olevia suodatinelementtejä tai hakukentässä olevia hakuoperaattoreita.

Valinnainen: Voit tarkentaa hakua klikkaamalla suodatinta. Lue lisää saatavilla olevista hakusuodattimista.

Suodattimien käyttö haun aikana

Voit käyttää suodattimia haun alussa tai haun jälkeen tulosten tarkentamiseksi. Alla kerrotaan, miten voit käyttää saatavilla olevia hakusuodattimia. Voit tarkentaa hakua yhdistämällä useita suodattimia.

Tunniste

• Hae sisältöä, joka vastaa luomaasi tunnistetta.

Lähettäjä

• Hae sisältöä, joka on lähetetty tietystä sähköpostiosoitteesta.

Vastaanottaja

• Hae sisältöä, jota olet lähettänyt tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Liite

• Hae viestejä, joissa on liite tai joissa on tietyn tyyppinen liite, kuten Google Docs, Google Sheets tai PDF.

Päivämäärä

• Etsi kaikki tietyn ajanjakson tai päivän aikana lähetetyt viestit.

Lukematon

• Hae viestejä, jotka on tällä hetkellä merkitty lukemattomaksi.

Jätä kalenteripäivitykset pois

• Hae sisältöä, joka ei ole Google Kalenterin päivitys.

Haku roskaposteista ja roskakorista

Gmail ei näytä Roskaposti‑ tai Roskakori-kansioissa olevia viestejä hakutuloksissa.

Viestien haku roskaposteista ja roskakorista:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa sivun yläreunan hakukentässä olevaa alanuolta Avausnuoli.
  3. Valitse Haku-kohdan vieressä olevasta avattavasta valikosta Posti, roskaposti ja roskakori.
  4. Kirjoita hakusanat.
  5. Klikkaa alareunasta Haku.

Hakujen tallennus

Gmail tallentaa sanat, joilla selaat ja teet hakuja. Tällä tavalla saat parempia hakuehdotuksia.

Haut, jotka eivät palauta tuloksia

Hakukokemuksen parantamiseksi Gmailissa tehdyt haut, jotka eivät palauta tuloksia, näyttävät aiheeseen liittyviä tuloksia.

Hakuhistorian tyhjentäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa yläreunasta hakukenttää. Viimeisin hakusi saattaa näkyä.
  3. Siirry hakuun ja klikkaa Poista .

Voit tyhjentää hakuhistoriasi myös Googlen palvelimilta. Lue lisää tapahtumien poistamisesta.