Haku Gmailissa

Voit etsiä viestiä postilaatikostasi hakutermeillä. Gmail ehdottaa hakutermejä niitä kirjoitettaessa, jotta haku toimii nopeammin. Hakutermit perustuvat Gmail-tililtä saatuihin tietoihin, kuten viesteihin, yhteystietoihin, tunnisteisiin tai aiempiin hakuihin.

Haku

Tärkeää: Jos sinulla ei ole verkkoyhteyttä, näet vain laitteelle synkronoidut sähköpostit. Gmail Gon kautta ei voi tehdä hakuja ilman verkkoyhteyttä.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta yläreunan hakukentästä Hae viesteistä.
  1. Lisää hakuehdot.
  2. Napauta Haku Haku.
  • Hakutuloksissa näytetään kaikki viestit lukuun ottamatta Roskaposti‑ ja Roskakori-kansioissa olevia viestejä.
  • Kun teet haun jonkun sähköpostiosoitteella, tuloksissa näkyvät myös kyseisen henkilön aliaksen sisältävät sähköpostit. Voit rajoittaa haun vain alkuperäiseen sähköpostiin lisäämällä haun ympärille lainausmerkit. Esimerkki: "from:matti.meikalainen@gmail.com".
  • Kun teet haun "from:sähköpostiosoite", tuloksissa näkyvät myös kyseisen sähköpostiosoitteen jakamat Drive-tiedostot.

Suodattimien käyttö haun aikana

Voit käyttää suodattimia haun alussa tai haun jälkeen tulosten tarkentamiseksi. Alla kerrotaan, miten voit käyttää saatavilla olevia hakusuodattimia. Voit tarkentaa hakua yhdistämällä useita suodattimia.

Lähettäjä

• Hae sisältöä, joka on lähetetty tietystä sähköpostiosoitteesta.

Vastaanottaja

• Hae sisältöä, jota olet lähettänyt tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Liite

• Hae viestejä, joissa on liite tai joissa on tietyn tyyppinen liite, kuten Google Docs, Google Sheets tai PDF.

Päivämäärä

• Etsi kaikki tietyn ajanjakson tai päivän aikana lähetetyt viestit.

Lukematon

• Hae viestejä, jotka on tällä hetkellä merkitty lukemattomaksi.

Jätä kalenteripäivitykset pois

• Hae sisältöä, joka ei ole Google Kalenterin päivitys.

Vinkki: Voit suodattaa hakutuloksia myös hakuoperaattoreilla.

Hakujen tallennus

Gmail tallentaa sanat, joilla selaat ja teet hakuja. Tällä tavalla saat parempia hakuehdotuksia.

Tunnisteesta hakeminen

Voit nyt hakea tiettyyn Gmail-tunnisteeseen liittyviä viestejä sovelluksessa, jolloin vain kyseisen tunnisteen hakutulokset näkyvät. Voit myös tehdä tarkempia tunnistehakuja Gmailin hakukentän hakupalojen avulla.

Tunnisteista hakeminen:

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Napauta tunnistetta, josta haluat hakea.
  4. Lisää hakuehdot.
  5. Muokkaa hakusuodattimia hakukentän alla olevalla suodatinrivillä.

Hakukentästä hakeminen:

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta yläreunan hakukentästä Hae viesteistä.
  3. Lisää hakuehdot.
  4. Muokkaa hakusuodattimia hakukentän alla olevalla suodatinrivillä ja valitse tunniste, josta haetaan.

Hakuhistorian tyhjentäminen

1. Avaa Gmail-sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Napauta Asetukset  ja sitten Yleiset asetukset.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää .
  5. Napauta Tyhjennä hakuhistoria ja sitten Tyhjennä.
Vinkki: Hakuhistoria tyhjennetään vain laitteeltasi. Voit tyhjentää hakuhistoriasi myös Googlen palvelimilta. Lue lisää tapahtumien poistamisesta.