Søk i Gmail

Du kan bruke søketermer til å finne e-poster i innboksen din. For å hjelpe deg med å søke raskere foreslår Gmail søketermer mens du skriver. Disse søketermene baseres på informasjon fra Gmail, som for eksempel e-poster, kontakter, etiketter eller tidligere søk.

Slik søker du

Viktig: Hvis du ikke er koblet til internett, er det bare e-postene som er synkronisert til enheten din som er synlige. Hvis du søker med Gmail Go, fungerer ikke søket mens du er uten nett.

1. Åpne Gmail-appen  på Android-enheten din.
  2. Trykk på Søk i e-post øverst i søkefeltet.
  1. Angi søkekriterier.
  2. Trykk på Søk Søk.
  • Resultatet inkluderer alle e-poster, unntatt dem i søppelpostmappen eller papirkurven.
  • Når du søker etter e-postadressen til en person, viser resultatene også e-poster som inneholder aliaset. Hvis du vil begrense søket til bare den opprinnelige e-posten, bør søket plasseres i anførselstegn. Eksempel: «from:john.doe@gmail.com».
  • Når du søker fra «from:e-post», returnerer resultatene også Disk-filer som deles av den e-postadressen.

Bruk filtre når du søker

Du kan bruke filtre i begynnelsen av søket eller etter at du har søkt, for å snevre inn resultatene. Nedenfor finner du de tilgjengelige søkefiltrene og hva de gjør. Du kan kombinere flere filtre for å snevre inn søket.

Fra

• Søk etter alt som er sendt fra en bestemt e-postadresse.

Til

• Søk etter alt du har sendt til en bestemt e-postadresse.

Vedlegg

• Søk etter alt som har et vedlegg eller har en bestemt type vedlegg, for eksempel Google-dokumenter, Google-regneark eller PDF-filer.

Dato

• Søk etter alt som er sendt fra en bestemt datoperiode eller dato.

Ulest

• Søk etter alt som er merket som «ulest».

Ekskluder kalenderoppdateringer

• Søk etter alt som ikke er en Google Kalender-oppdatering.

Tips: Du kan også bruke søkeoperatorer til å filtrere søkeresultatene.

Slik blir søkene lagret

Ordene du bruker for å søke og bla i Gmail, lagres for deg. Denne funksjonen forbedrer forslagene når du søker i fremtiden.

• For at denne funksjonen skal fungere, må Nett- og appaktivitet-innstillingen være slått på.
  • Gå til Min aktivitet å se og kontrollere den lagrede aktiviteten din.

Søk i etiketter

Nå kan du søke etter e-poster under bestemte Gmail-etiketter i appen for å kun returnere resultater med den etiketten. Du kan finstemme etikettsøk ved å bruke søkebrikker i søkefeltet i Gmail.

Slik søker du fra listen over etiketter:

1. Åpne Gmail-appen  på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen  øverst til venstre.
  3. Trykk på etiketten du vil søke i.
  4. Angi søkekriteriene.
  5. Juster søkefiltrene i filterraden under søkefeltet.

Slik søker du fra søkefeltet:

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Søk i e-post øverst i søkefeltet.
  3. Angi søkekriteriene.
  4. I filterraden under søkefeltet justerer du søkefiltrene og velger etiketten du vil søke i.

Tøm søkeloggen

1. Åpne Gmail-appen  på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen øverst til venstre.
  3. Trykk på  og så Generelle innstillinger.
  4. Trykk på Mer øverst til høyre.
  5. Trykk på Tøm søkeloggen og så Tøm.
Tips: Søkeloggen slettes bare fra enheten din. Du kan også tømme søkeloggen din fra Google-tjenerne. Finn ut hvordan du sletter aktiviteten din.