Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail

Er zijn een aantal redenen waarom je de fout 'Dit bericht is geblokkeerd omdat de content een mogelijk beveiligingsrisico bevat' in Gmail kunt zien. Gmail blokkeert berichten die virussen kunnen verspreiden, zoals berichten die uitvoerbare bestanden of bepaalde links bevatten.

Berichten met bijlagen

Gmail wil je account beschermen tegen potentiële virussen en schadelijke software, en staat daarom het volgende niet toe als bijlage:

• bepaalde bestandstypen, ook als deze zijn bijgevoegd in gecomprimeerde vorm (zoals in een gz- of bz2-bestand) of in gearchiveerde vorm (zoals in een zip- of tgz-bestand),
  • documenten met schadelijke macro's,
  • met een wachtwoord beveiligde archieven met gearchiveerde content.

Tip: Als je een document toevoegt dat te groot is, wordt je bericht niet gestuurd. Meer informatie over bijlagen en de maximale grootte van bestanden.

Bestandstypen die niet als bijlage kunnen worden toegevoegd

Gmail wil je account beschermen en staat daarom bepaalde typen bestanden niet toe als bijlage. De lijst met niet-toegestane bestandstypen wordt regelmatig geüpdatet omdat het aanbod van schadelijke software voortdurend verandert.

De volgende bestandstypen worden geblokkeerd door Gmail:

.ade, .adp, .apk, .appx, .appxbundle, .bat, .cab, .chm, .cmd, .com, .cpl, .diagcab, .diagcfg, .diagpkg, .dll, .dmg, .ex, .ex_, .exe, .hta, .img, .ins, .iso, .isp, .jar, .jnlp, .js, .jse, .lib, .lnk, .mde, .mjs, .msc, .msi, .msix, .msixbundle, .msp, .mst, .nsh, .pif, .ps1, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vhd, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh, .xll,

Tip: Als je zeker weet dat een bestand veilig is, kun je de afzender vragen het bestand te uploaden naar Google Drive. Daarna kun je het sturen als Drive-bijlage.

Berichten zonder bijlagen

Soms worden berichten geblokkeerd die geen bijlagen bevatten.

Dit kan gebeuren als het bericht content, afbeeldingen of links bevat waarmee virussen zouden kunnen worden verspreid.