Filtyper, der blokeres i Gmail

Der kan være flere årsager til, at får fejlmeddelelsen "Denne meddelelse blev blokeret, da indholdet udgør en potentiel sikkerhedsrisiko" i Gmail. Gmail blokerer meddelelser, der kan sprede virus, f.eks. meddelelser, som indeholder eksekverbare filer eller bestemte links.

Meddelelser, der indeholder vedhæftede filer

For at beskytte din konto mod potentielle virusangreb og skadelig software tillader Gmail ikke, at du vedhæfter:

• Visse filtyper, herunder deres komprimerede form (f.eks. .gz- eller .bz2-filer), eller når de findes i arkiver (f.eks. .zip- eller .tgz-filer)
  • Dokumenter, der indeholder skadelige makroer
  • Arkiver, der er beskyttet af adgangskoder, og hvis indhold er arkiveret

Tip! Hvis du forsøger at vedhæfte et dokument, der er for stort, kan din meddelelse ikke sendes. Få flere oplysninger om størrelsesbegrænsninger på vedhæftede filer.

Filtyper, der ikke kan vedhæftes

Af hensyn til din kontosikkerhed er der visse filtyper, som Gmail ikke tillader. Gmail opdaterer ofte de filtyper, der ikke tillades, for at være på forkant med skadelig software, som hele tiden ændrer sig.

Følgende filtyper blokeres af Gmail:

.ade, .adp, .apk, .appx, .appxbundle, .bat, .cab, .chm, .cmd, .com, .cpl, .diagcab, .diagcfg, .diagpkg, .dll, .dmg, .ex, .ex_, .exe, .hta, .img, .ins, .iso, .isp, .jar, .jnlp, .js, .jse, .lib, .lnk, .mde, .mjs, .msc, .msi, .msix, .msixbundle, .msp, .mst, .nsh, .pif, .ps1, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vhd, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh og .xll.

Tip! Hvis du ikke er i tvivl om, at filen er sikker, kan du bede afsenderen om at uploade filen til Google Drev. Derefter kan den sendes som en vedhæftet Drev-fil.

Meddelelser uden vedhæftede filer

Nogle gange blokeres meddelelser, selvom de ikke indeholder vedhæftede filer.

Dette kan ske, hvis du medtager indhold, billeder eller links, der muligvis deler virus.